Ключов ден в първичните избори за президентската номинация на републикликанците

...
Ключов ден в първичните избори за президентската номинация на републикликанците
Коментари Харесай

"Супер вторник" в САЩ: Никой от щатите не може да дисквалифицира Тръмп

Ключов ден в първичните избори за президентската номинация на републикликанците и демократите в Съединените щати. Днес е по този начин наречения супер вторник, в който в 15 щата ще се проведат избори.

Темата за миграцията е съществена на първичните избори. Като последните месеци интензивно се разяснява миграционният напън от този граничен пункт. Ситуацията на границата на Съединени американски щати с Мексико е спокойна, няма приток от мигранти.

Въпреки това щата Тексас възнамерява да построи военна база зад поставените там заграждения. В градчето Игъл Пас ще се проведат първоначални избори на двете партии.

Загуба за някогашния президент и в обжалването на санкцията от 454 млн. $

Тексас и Калифорния са измежду двата основни щата, в които ще се разпределят най-вече делегати. На по този начин наречения " супер вторник " гласоподават 15 щата и една територия.

А в навечерието на най-важния ден от предварителното гласоподаване съдиите във Върховния съд единомислещо отхвърлиха решението на Колорадо да дисквалифицира Доналд Тръмп от първичното гласоподаване на републиканската партия. Колорадо искаше възбраната да бъде наложена поради протеста в Капитолия, за чийто подбудител беше упрекнат Тръмп.

Смята се, че тя към момента има дребни шансове да надделее в последна сметка против някогашния президент

Решението на Върховния съд се отнася за всички щати, в този момент никой от щатите не може да дисквалифицира Тръмп.

Самият той дефинира решението на Върховния съд като „ огромна победа за Америка “.
Резултатите от по този начин наречения " супер вторник " ще дефинират дали единственият конкурент на Тръмп - Ники Хейли, ще остане в конкуренцията за номинацията на ребуликанците, до момента в който при демократите изненади не се чакат - президентът Джо Байдън е сигурният победител.

Причината е, че беше наказан на 355 млн. $ санкция за финансови измами

И в случай че президентските избори бяха през днешния ден, изследване на „ Ню Йорк Таймс “ демонстрира, че Доналд Тръмп би спечелил конкуренцията с преднина от най-малко 5 пункта. Каква ще е развръзката от супер вторника, екипът на bTV ще наблюдава от основния щат Тексас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР