Клубовете във Висшата лига обмислят летният трансферен прозорец да затваря

...
Клубовете във Висшата лига обмислят летният трансферен прозорец да затваря
Коментари Харесай

Отборите във Висшата лига обсъждат по-ранно затваряне на трансферния прозорец

Клубовете във Висшата лига обмислят летният трансферен прозорец да затваря преди началото на сезона. По традиция шампионата в Англия стартира в средата на август, като тимовете могат да вършат покупко-продажби до края на месеца.

Предложението ще бъде гласувано на среща на акционерите на тимовете на 7 септември. То получи разнообразни отзиви и оценки, като мениджърите на " Ливърпул " и " Суонзи " - Юрген Клоп и Пол Клемент, са измежду главните последователи на смяната.

" По-ранно затваряне на трансферния прозорец щеше да ни помогне тази година. Като цяло има смисъл планирането на състава да свърши, когато стартира сезонът ", сподели Клоп, който се надява да задържи Филипе Коутиньо в състава си. Бразилецът е главната трансферна цел на " Барселона ", макар нежеланието на " Ливърпул " да го продаде.

Статистиката за последните пет години демонстрира, че клубовете във Висшата лига са много дейни в края на трансферния прозорец. Близо 24% от покупките за нови футболисти са направени след 15 август, а 12% са осъществени в последния ден преди затварянето на прозореца (31 август).

Обсъжданото предложение във Висшата лига мъчно би влезнало в действие в останалите водещи шампионати в Европа поради особеното начало на сезона. Френската Лига 1 стартира седмица по-рано, до момента в който Бундеслигата, Примера дивисион и Серия А започват седмица по-късно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР