Клубовете от професионалния футбол би трябвало да си разделят 6

...
Клубовете от професионалния футбол би трябвало да си разделят 6
Коментари Харесай

БФС ще продължи да плаща съдийските такси на водещите школи в България

Клубовете от професионалния футбол би трябвало да си разделят 6 милиона лв. от ТВ-права за идния сезон, разгласи през днешния ден заместник-изпълнителният шеф на БФС Антон Попов. Клубовете ще решат по какъв начин да разпределят средствата през днешния ден от 13.00 часа на среща в постройката на БФС. Сумата е най-голямата досега, която е получавана от тимовете.

От през днешния ден тимовете от Първа лига могат да си вземат топките от Адидас, които им се поставят гратис по силата на контракт. След това тимовете от Втора лига ще си получат 20-те топки от Найк. 10 топки са планувани за тимовете от Трета лига и са на компания Селект.

Антон Попов сподели още, че новите Нормативни документи ще бъдат подготвени до една седмица, както и целия състезателен календар за новата спортна година.

В Първа лига отпадат допълнителните-асистент съдии, които стояха зад вратите на мачовете, добави Попов. Те са били наложени по спогодба на УЕФА, а през последния сезон БФС е плащал разноските по тяхното присъединяване в мачовете. Другата оригиналност е, че четвърти арбитър би трябвало да бъде още веднъж единствено управляващ.
БФС усилва броя на служебните лица, които стоят на мач на аварийните скамейки отвън играчите от 6 на 7, а за клубовете е значимо, че жалбите след срещите могат да се подадат до 72 часа.

Футболната централа ще поеме разноските по съдии и делегати на тимовете, които вземат участие в шампионата U15. Така БФС се надява да облекчи водещите школи в страната, както го прави и при старшата, и младшата възраст. За аматьорският футбол пък са планувани 6000 топки, както и мрежи за вратите и корнер-флагчета.

" Надявам се, че Българският състезателен тотализатор ще продължи да има приходи, с цел да имаме повече благоприятни условия за подкрепяне на детско-юношеския и аматьорския футбол и да помогнем на преливането ", добави Попов.

фотография: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР