Клубовете да са мотивирани да развиват волейболисти и да израстват

...
Клубовете да са мотивирани да развиват волейболисти и да израстват
Коментари Харесай

Атанас Гаров: Да превърнем НВЛ в атрактивен продукт и да привлечем значителен финансов ресурс

Клубовете да са стимулирани да развиват волейболисти и да израстват в шампионатите, ще се стремят новият ръководител на НВЛ и екипът му

Националната волейболна лига да се трансформира в атрактивен артикул - за аудитория, медии и спонсори. Да се увеличи конкуренцията в шампионатите. Да се привличе забележителен финансов запас. Клубовете да са стимулирани да развиват професионални волейболисти и да се гради по-доброто бъдеще на българския волейбол. Хората да желаят да се занимават с волейбол.
 Пресконференция на НВЛ и новия ръководител Атанас Гаров @@@

Това са част от задачите за развиване, сложени от новия ръководител на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

" Обещах на клубовете и го препотвърдих пред Управителния съвет на Българската федерация по волейбол - ще работим за възстановяване на атрактивността на всички шампионати. За всяко - в друг аспект. Важно е да работим дружно, да си приказваме сред клубовете и в Управителния съвет. Да осъзнаем, че атрактивността на шампионатите включва и общата ни цел самият волейбол да стане атрактивен спорт. Хората да желаят да се занимават с волейбол, да виждат смисъл да се занимават. Клубовете - изключително в по-ниските равнища, имат основна роля за откриването на бъдещите звезди на българския волейбол. Затова всички клубове би трябвало да имат мотивацията и да виждат смисъла да развиват волейболисти. Суперлигата да стане едно от най-интересните състезание за гледане и присъединяване. Висша лига - дами да бъде нормализирана и да притегли повече участващи и конкурентни тимове. Отборите от останалите мъжки шампионати да имат интерес и благоприятни условия да развиват школи, както и да израстват в шампионатите. Това са цели, които дружно можем да реализираме ", съобщи Атанас Гаров на първата си публична конференция, откакто УС на Българската федерация по волейбол утвърди единомислещо избора му от клубовете за ръководител на Национална волейболна лига.

" Как бихме постигнали задачите си? На първо време и първото значимо нещо е създаване на същински, работещ професионален екип. Това беше и първата ми работа, с която се заех незабавно. Екипно може да се реализира доста повече, в сравнение с единствено от един човек. Екипната работа е основен миг, с цел да може в полемики да стигаме до решения, които са премислени, преди да ги въведем. Вече сме построили основите на екипа от хора, експерти в другите области, хора, отдадени на волейбола и допълващи се с качества и опит.

За мен философията на структуриране на екипа е в 2 посоки. Първо - да има представителност на другите формати. В случая - Сашо Попов от мъжкото направление и Борис Халачев от женското. Второ - да бъде съкратена дистанцията сред всички и да няма препредаване на информация. Тъй като работата в комисията е и доброволчески труд, хората, които оперативно и всекидневно ще се занимават с осъществяване на задачите, които преследваме, също да са включени в комисията със упоменатата цел - редуциране на дистанцията. Тези хора да вземат участие в комисията с образуване на съответни политики и цели. Изградили сме ясна конструкция на екипа, с който ще преследваме реализирането на поставените високи цели ", добави Атанас Гаров.

" Другото значимо нещо - би трябвало да се основат правила, които да бъдат прецизно спазвани. Правила, свързани с това какво целим да построяваме като артикул. Тези правила ще са отражение на упоритостите ни. Понякога тези правила може да са некомфортни за някого, само че е значимо да се излезе от частното и да се насочим към общото. А частните случаи също ще са бенефициент при триумф. Постепенно би трябвало да се построи огромно доверие сред нас като ръководство и клубовете. Да се реализира ангажираност на клубовете да работим в обща посока. Без клубовете няма да имаме опция да сме доста ефикасни. Това е основен миг, с цел да се случат амбициозните проекти ", сподели още ръководителят на НВЛ.

" Водещо в самите ни проекти е да притеглим забележителен финансов запас - точно средствата са главен проблем за клубовете, занимаващи се с волейбол. Затова ще работим в посока обезпечаване на много по-голям рекламен и спонсорски бюджет, който да бъде заслужено разпределен към клубовете и да е задоволителен да устоя и развива шампионатите ", съобщи Атанас Гаров.

" Крайна дума за формата на шампионата в Суперлигата ще имат клубовете. В доказателство на думите, че желаеме да работим дружно - с разговор и общи старания да градим по-доброто бъдеще на българския волейбол, вършим още една среща, на която да се дискутира формата, преди да се вземе крайното решение. По искане на 6 от клубовете ще се направи въпросната втора среща, на която още един път да се изговори какви биха били плюсовете и минусите при другите разновидности. Срещата с клубовете от Суперлигата ще бъде на 23 юни. Каквото и да е решението, ние ще се съобразим и ще градим тактиката за развиване на тази база. Виждам плюсове в няколко от решенията, само че най-много ще се търси такова, което покачва конкуренцията в шампионатите - нещо, което ще е плюс за всички. Независимо кое от вероятните решения бъде взето, се надявам, че клубовете, които са предпочитали друго, също ще се съобразят с волята на болшинството и ще имаме опция да работим всички дружно за просперитета на Национална волейболна лига ", разгласи Атанас Гаров.

Освен срещата с клубовете от Суперлигата на 23 юни, към този момент са проведени още две срещи. На 18 юни ще се организира годишно съвещание на НВЛ - дами, а на 19 юни ще се състои годишно съвещание на НВЛ - Висша лига - мъже.

Новият ръководител на НВЛ показа публично и екипа, с който ще работи. По направената конструкция на комисия Национална волейболна лига към БФВ с изключение на ръководителя Атанас Гаров влизат Станислав Николов, Александър Попов, Борис Халачев, Ивайло Цветков и Найден Тодоров. Станислав Николов е изпълнителен шеф на Национална волейболна лига. Предстои към екипа да се включи и действен шеф.

" За всички години, през които съм работил във волейбола - както знаете, бях част и от остарялото ръководство на федерацията, за мен беше наслаждение да работя с волейболните клубове, без значение от всички трудности и проблеми, през които сме минали. А те не бяха малко. Но когато насреща имаш човек, който желае да помогне за решаването на даден проблем, той се взема решение елементарно в интерес на обичания ни спорт. Във волейболните клубовете има доста възпитани, интелигентни и дисциплинирани хора, с които се работи елементарно.

За мен е чест да бъда част от екипа на господин Гаров в новото ръководство на Национална волейболна лига. С екипа, който построи той, и с опита, който съм натрупал в годините, съм уверен и мощно стимулиран, че дружно с волейболните клубе ще подобрим доста работата в Национална волейболна лига.

Вярвам, че дружно ще превърнем лигата в стремежи от всички волейболни хора артикул - атрактивен за почитатели, сътрудници и медии, само че и все по-полезен за бъдещето на българския волейбол ", съобщи изпълнителният шеф на НВЛ Станислав Николов.

" От структурирането на Волейболна лига, което се случи през далечната 2002 година, моят клуб и персонално аз сме се борили за няколко неща в спортния живот на България. Поради ред аргументи тези цели не са се осъществили. Мисля, че след смяната в управлението на федерацията през месец март има действителен късмет да се случат задачите ми от преди 20 години. Винаги съм се борил за самостоятелност на Лигата – както в решенията, по този начин и финансова. Взетите с консенсус от клубовете решения би трябвало да бъдат закон за федерацията, а не нещо, което Управителен съвет или неговият ръководител да могат да трансформират. Това през годините постоянно се е случвало под една или друга форма, само че това е била действителността. И с бъдещите си дейности ние би трябвало да очертаем това. Колкото до финансовата самостоятелност, парите, които Лигата откри, би трябвало да се изразходват и разпределят само от нея. През годините това също не се случваше по този начин. Това са двата целта, за които съм се борил, и се надявам, че ще бъда поръчител да се случат. Не ми беше елементарно да седна на тази маса и единствено бъдещето ще покаже дали тези хубави думи ще станат действителност, само че в сегашната обстановка в българския волейбол е доста по-лесно това да се случи и ще работим за него ", съобщи Александър Попов.

" Със сигурност Суперлига-мъже очевидно се развива през последните години. Има какво още да се желае, само че за мен е в вярната посока. Ще се постараем в началото да стабилизираме, а по-късно и да развием Национална волейболна лига - дами. Идеите ни значително съответстват, като главната е да създадем артикул, който да бъде лицето на българския волейбол на клубно равнище и по този метод да намерим повече и по-големи рекламодатели. Волейболът е най-хубавият екипен спорт в България, тъй че за какво да не го създадем и най-популярният. Вложил съм доста старания за това през последните 10 години, работейки за ВК „ Марица “ (Пловдив). Затова в този момент одобрявам като огромна отговорност работата си за целия български волейбол и мощно имам вяра, че нещата ще се получат и ще тръгнем в вярна посока ", съобщи Борис Халачев.

" Г-н Гаров провокира прелестно дежа вю, привличайки ме към този екип. Това са хора, с които имах удоволствието да работя още през 2015 година на Европейското състезание в България и Италия, а по-късно и за Световния шампионат през 2018 година Не мисля, че е допустимо или най-малко е доста мъчно да се събере повече волейболно ноу-хау на едно място. Предизвикателствата пред нас са огромни, както е пред всеки спорт или бизнес. Но считам, че имаме всичко належащо като възторг и познания да запретнем ръкави и да се оправим с тях. Дай Боже да допринесем за визията, която господин Гаров посочи и да реализираме резултатите и задачите, които сме си сложили ", съобщи Ивайло Цветков.

" Ръководството на Национална волейболна лига подсигурява неприкритост, бистрота и връзка с всички в работата за осъществяването на общите цели. Професионалното отношение и атрактивният образ са победа и за тима на медиите, с които имам вяра, че също ще работим дружно в устрема да сътворяваме по-добро на следващия ден на българския волейбол - да възпламеняваме повече момчета и девойки да упражняват и да имат блян един ден да са част от шампионатите на Национална волейболна лига, а оттова и към националните тимове. Или общо казано - дружно да ставаме по-мотивирани и по-добри, дружно и да се радваме на резултатите ", съобщи Найден Тодоров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР