Клубният футбол е в кратка ваканция, но за феновете на

...
Клубният футбол е в кратка ваканция, но за феновете на
Коментари Харесай

Не отписвайте Шотландия срещу Испания

Клубният футбол е в къса почивка, само че за почитателите на футбола отмора няма. Следват серия от завладяващи квалификации за Евро 2024, а някои от мачовете са повече от любопитни.

ИСПАНИЯ - ШОТЛАНДИЯ (ДНЕС, 21.45 ЧАСА)

Трикратният европейски първенец Испания приема Шотландия в един от гвозеите на вечерта. На хартия " Ла Фурия " наподобява изявен любимец, само че кой може да отпише с лека ръка храбрите шотландци, които изненадващо или не са водачи в групата. Тимът на Стив Кларк е с 5 победи от 5 мача и крачи решително към огромния конгрес в Германия. Първият мач в Глазгоу бе извоюван от домакините с 2:0 и това единствено потвърждава, че нищо не е несъмнено. Нов триумф ще подсигурява на Шотландия виза за Евро 2024.

В същото време Испания надалеч не си е подсигурила присъединяване. " Ла Фурия " няма загуба вкъщи в европейски квалификации от 2003 година, когато отстъпиха на бъдещия първенец Гърция. От състава на домакините отпаднаха Дани Олмо и Марко Асенсио, а детето знамение Ламин Ямал също е с контузия и отпада от сметките. 

Прогнозата ни е за попадения в дуела, което да направи интригата още по-сериозна.

ПРОГНОЗА: ГОЛ/ГОЛ: 2.16

ХЪРВАТИЯ - ТУРЦИЯ (ДНЕС, 21.45 ЧАСА)

Двата водещи отбора в група D се изправят един против различен в огромния конфликт. И хървати, и турци имат по 10 точки след първите си срещи, само че домакините са с мач по-малко, а също така завоюваха в Истанбул през март. До този миг отборът на Златко Далич е позволил единствено едно попадение при 1:1 с Уелс. На собствен ред гостите завоюваха 3 от всички 5 дуела, откакто надделяха Уелс, Латвия и Армения. 

И двата отбора в този момент имат своите кадрови проблеми. Третите в света от последния Мондиал са без Иван Перишич и Лука Иванушец, до момента в който турците не могат да разчитат на Арда Гюлер и Мерих Демирал. 

Прогнозата ни е за триумф на Хърватия.

ПРОГНОЗА: 1: 1.69
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР