Клубът по класическа борба "Надежда-Оряхово-2014" записа водещи резултати на провелото

...
Клубът по класическа борба "Надежда-Оряхово-2014" записа водещи резултати на провелото
Коментари Харесай

Борците от Оряхово взеха 5 медала от държавното първенство за момчета

Клубът по класическа битка "Надежда-Оряхово-2014 " записа водещи резултати на провелото се през вчерашния ден и през днешния ден държавно персонално състезание в Бургас за момчета на 14 и 15-годишна възраст. Оряховският клуб беше показан от шестима състезатели, а от тях петима доближиха край.
В категория до 35 кг първенец стана Борислав Кирилов, който е настоящ балкански отличник. На седмо място в същата категория приключи Борислав Емилов. В категория 38 кг Мартин Гергов приключи като вицешампион, губейки финала от Иван Костов от Враца. В категория 44 кг шампионското звание е на сметката на Красимир Калоянов, сегашен вицешампион на Балканите. В категория 57 кг триумфът извоюва Виторио Василев, а с изключение на успеха, състезателят получи и купа за най-резултатен играч на шампионата. През ноември 2017 година борецът завоюва бронз на Балканиадата в Словения. В категорията над 85 кг, която е най-тежката на държавното персонално състезание, Марио Митков доближи край, който не съумя да завоюва.
От клуба дефинираха надпреварата като сполучливо:
"Имаме единайсет състезатели, а един от тях не съумя да завоюва орден на републиканското ", разясниха от ККБ "Надежда-Оряхово-2014 ".
На провелото се на 27 януари държавно състезание за девойки Даяна Кирова приключи като подгласник за купата във възрастова група 13 и 14-годишни.
За клуба по класическа битка следва присъединяване на започващото след два месеца държавен персонален екипен шампионат. /БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР