Клубът на привържениците на Ботев публикува отворено писмо до председателя

...
Клубът на привържениците на Ботев публикува отворено писмо до председателя
Коментари Харесай

Бултрасите към Кирил Петков: Като пловдивски депутат чакаме позиция за стадионите

Клубът на последователите на Ботев разгласява отворено писмо до ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, водача на Продължаваме промяната Кирил Петков, водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов и до депутата проф. Андрей Чорбанов.

Вижте позицията на КПБП, публикуваме я без редакторска интервенция:

Отворено писмо

ДО Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
ДО Г-Н КИРИЛ ПЕТКОВ – ЛИДЕР НА Политическа партия „ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА “
ДО Г-Н СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ – ЛИДЕР НА Политическа партия „ ИМА ТАКЪВ НАРОД “
ДО ПРОФ. АНДРЕЙ ЧОРБАНОВ – НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ
ДО БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Преди часове жълто-черната общественост от Пловдив бе потресена от позиция на проф. Андрей Чорбанов, изразена в обществените мрежи след футболната среща Левски София – Ботев Пловдив. Силно отвращение провокираха не толкоз фенските пристрастия и не до такава степен грамотния изказ на известен български академик, колкото декларираното скандално мнение на депутат в българския парламент по извънредно сериозна тематика, каквато са базите на спортните клубове.

Считаме, че е неприемливо по сходен безконтролен метод народен представител да разрушава престижа на Народното събрание и на политическата партия, която съставлява.

Проф. Чорбанов, в реда на нещата е да Ви напомним, че като депутат сте обществена персона и сходни фенски изявления са неуместни, доколкото са ориентирани не към любовта Ви към даден футболен клуб, колкото към ненавистта Ви към други.
С изявлението си вместо да отбраните девиза над постройката, в която сте част от законодателната власт – „ Съединението прави силата “, споделяте една нерадостна мантра на част от българите – „ Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле “.

Най-малкото – не Ви прави чест!

Уважаеми господин Петков, като определен народен представител от Пловдив и като един от водачите на новото ръководещо болшинство, считаме, че е редно да вземете отношение по тематиката за недостроените игрища в страната. Вярваме, че една от значимите задания на новото държавно управление би трябвало да са спортните бази - общинска и държавна благосъстоятелност, както и образуване на тактика за тяхното развиване.
В тази категория попада и строящият се стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив, за който жълто-черната общественост от дълго време упорства за бистрота и отчетност за изразходваните публични средства, съблюдаване на строителните нормативи и периоди, както и явен ангажимент и слагане на краен период за цялостното довеждане докрай на обекта. Още повече, че съгласно член 52, алинея 3 от Конституцията ни „ страната закриля здравето на жителите и предизвиква развиването на спорта и туризма “. Вярваме, че в новото начало и смяната, която Вие олицетворявате, място би трябвало да откри и тази наболяла за стотици хиляди жители тематика!

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ
Член на БФС
Акционер в ПФК Ботев АД
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР