Клубът на привържениците на Ботев Пловдив излезе с официално изявление

...
Клубът на привържениците на Ботев Пловдив излезе с официално изявление
Коментари Харесай

Феновете на Ботев Пд обявиха важна промяна, свързана със строителството на Колежа

" Клубът на последователите на Ботев Пловдив " излезе с публично изказване на своята Facebook страница, в което анонсира, че по тяхно гледище, първият стадий от строителството на стадион " Христо Ботев " ще бъде изменен за по-бързото въвеждането в употреба на оборудването.

Исканията на " жълто-черните " почитатели са допустимо най-скоро техният обичан клуб още веднъж да заиграе на " Колежа " в домакинските си срещи от Първа лига. На по-късен стадий пък ще бъде приключен изцяло планът за първия стадий, който включва създаване на цялостна покривна структура на оборудването.

Вторият стадий от строителството на " Колежа " остава неизменен и той планува стадионът да дава отговор на критериите за покриването на 4-та категория на Европейската футболна централа.

От " Клуба на последователите на Ботев Пловдив " оповестиха, че в околните дни се чака сформирането и на две комисии, които ще наблюдават за качественото строителство и вярното разходване на публичните средства.

Ето го и изказването от " Клуба на последователите на Ботев Пловдив ":

" През уикенда бяха извършени две работни срещи сред представители на възложителя, строителя, клуба и почитатели на клуба, на които бяха подхванати дейности по използване решенията на Общински съвет - Пловдив от 09.02.2023 година, конкретизирани бяха взаимоотношенията сред участниците в строителството и обществените органи, които ще правят мониторинг в хода на строителството, бяха конкретизирани дейностите по стадий 1 за допустимо най-бързо лицензиране на стадиона.

На следваща работна среща в Община Пловдив предвид на желанието на ФК Ботев да употребява допустимо най-скоро спортното оборудване бе решено стадий I (Въвеждане в употреба според условията за лиценз за efbet Лига – стадион с четири напълно покрити сектора) да се раздели на два подетапа - подетап I.I. – въвеждане в употреба според условията за лиценз за efbet Лига (сектор А напълно затрупан, а за Сектор В се планува цялата железна конструкция) и подетап I.II. – дотъкмяване на цялата покривна структура и покритието и. Етап II остава неизменен - въвеждане в употреба на цялостния план и лицензиране за 4-та категория на УЕФА.

Уважаваме желанието на ФК Ботев да влезе допустимо най-бързо на стадион " Христо Ботев “ и на изпълнителя да удовлетвори този блян, само че това не може и не трябва да става за сметка на качеството на осъществяваните СМР, следващото препроектиране или промяна на материалите, технологиите и тяхното остойностяване.

От в този момент нататък ще следим община Пловдив да не абдикира от отговорностите си на възложител, а от изпълнителя чакаме до края на март да даде и линеен график за осъществяването на подетап 1.2 и стадий II на фона на съществуването на цялостния финансов запас ", написаха от Клуба на последователите на Ботев (Пловдив).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР