Клуб за превенция на рисковото поведение и формиране на нагласи

...
Клуб за превенция на рисковото поведение и формиране на нагласи
Коментари Харесай

Стартира работа ученически клуб за превенция на рисковото поведение в СУ „Отец Паисий“ в Габрово

Клуб за предварителна защита на рисковото държание и образуване на настройки за здравословен метод на живот бе образуван в СУ „ Отец Паисий “. Участниците в клуба са възпитаници от 5 клас, които се образоват от представители на Превантивно-информационния център към Община Габрово. Името, което учениците дадоха на своя клуб, е „ Мечтатели “.

Основна цел на програмата, която се осъществя в клуба, е насърчаване на прочувствената просветеност, личностните и обществени умения, творчеството и креативните заложби на младежите. Използвайки новаторски способи за предварителна защита и интерактивни подходи за работа, учениците ще развиват капацитета на личността си, ще образуват умения за свободно себеизразяване и справяне в разнообразни рискови обстановки.

Доказано е, че точно посредством действия за стимулиране на креативния капацитет на подрастващите, посредством насърчаване на лидерски качества, умения за работа в екип, повишение на самооценката и увереността, те могат да бъдат предпазени от заплахите, свързани с разнообразни рискови държания – експанзия, принуждение, приложимост на цигари, алкохол и наркотични субстанции, образуване на поведенчески зависимости към компютърни игри, хазарт и други.

С помощта на участниците в клуб „ Мечтатели “ екипът на Превантивно-информационния център следва да реализира учебни начинания и акции за предварителна защита на рисковото държание и поощряване на учениците за интензивно включване в здравословни други възможности в свободното време.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР