Клуб по художествена гимнастика Грация (Варна) беше домакин на демонстративно

...
Клуб по художествена гимнастика Грация (Варна) беше домакин на демонстративно
Коментари Харесай

Иван Портних подари трибагреник на ансамбъла, който ще представи България на Европейското в Баку

Клуб по художествена гимнастика Грация (Варна) беше хазаин на демонстративно осъществяване на съчетанията на народен тим девойки отбор. По традиция кметът на Варна Иван Портних подари трикольор на отбора, който ще показа България на Европейското състезание в Баку (Азербайджан) от 17 до 21 май и на Световно състезание за девойки в град Клуж-Напока (Румъния) от 6 до 9 юли.

Демонстративното присъединяване беше следено и от вицепрезидента на БФХГ Невяна Владинова, която остана доста удовлетворена от представляването на грациите.

Национален тим девойки отбор е в състав: Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова с треньори Кристина Илиева и Жанина Иванова, тази година завоюваха пет златни, два сребърни и два бронзови медала от интернационалните шампионати по ФИГ.

В състава има две варненки - Андреа Иванова от Чар ДКС с персонален треньор Деница Христова и Красимира Иванова от Грация с персонален треньор Светлана Юриевна и помощник-треньор Виктория Атанасова. И двете са възпитанички на варненското спортно учебно заведение " Георги Бенковски ".

Гости на срещата бяха още Минка Ванкова, учредител на студентския спорт - художествена гимнастика, заслужил арбитър (1971), интернационален арбитър бреве (1984), съавтор на приложни в спорта научни писания, заслужил активист на физическата просвета и спорта (1969), Кавалер на медал " Кирил и Методий " (1982) и на медала " Варна - за заслуги " (1982), Мария Чиприянова - занаятчия на спорта, заслужил треньор, заслужил активист, почетен жител на Варна, ръководител на Семеен кодекс ЧАР-ДКС, Евелина Янчева, играч и треньор в ЖСК Спартак, активист над 20 години, заместник-директор и шеф в Спортно учебно заведение Варна, Лиляна Димитрова, ръководител на Семеен кодекс Силвия, Силвия Димитрова - основен треньор в Семеен кодекс Силвия, Стела Димитрова - активист на художествената гимнастика, Кристиана Генчева - ръководител на КХГ Грация, член на Управителния съвет на БФХГ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР