Клуб на спортиста бе открит в Сливен, като на церемонията

...
Клуб на спортиста бе открит в Сливен, като на церемонията
Коментари Харесай

Откриха клуб на спортистите - ветерани в Сливен

Клуб на спортиста бе открит в Сливен, като на церемонията гостуваха кметът Стефан Радев, сребърната олимпийска медалистка Станка Златева, зам. кметът на Ямбол Енчо Керязов.

Идеята е той да се трансформира в прелестно място, където ветераните в спорта да поддържат връзка, да се осведомят за настоящия състезателен живот, да обменят отзиви. Събитието се трансформира в празник на спортната популярност на Сливен от недалечното минало. Дойдоха десетки заслужили състезатели и треньори, на чиито достижения са се възхищавали генерации българи.

Клубът на бул. „ Цар Симеон “ 18 бе освежен с общински средства. Ремонтирани са сервизното и санитарните пространства, осветлението, осъществени са вътрешни усъвършенствания, доставено е съоръжение. За откриването Общината подари на членовете му огромен тв приемник, с цел да наблюдават надпреварите и новините от света на спорта.

Базата е основана в далечната 1988 година и предоставена на Шахматен клуб „ ТЕМП “.

На откриването участваха – 93-годишният шахматист Петър Гандев - първият за Сливен занаятчия на спорта /1965 г./, и дългогодишният публицист Димитър Петков, които дружно с Любен Фотев и Иван Попов са учредители на „ ТЕМП “. Те са подкрепили концепцията на майсторите на спорта Никола Колев /вдигане на тежести/, Димитър Пехливанов /бокс/, Деян Ганчев и инж. Георги Божев клубът на положителните шахматисти да се съживи като територия на всички изявени деятели, съдействали за спортната история на града.

Новият Клуб на спортиста – деец е измежду последните събития в региона на спорта в края на завършилия управнически мандат. „ Развитието на спорта и съответната инфраструктура постоянно са били със особено значение за нас. Поощряваме интереса на младите, подкрепяме локалните, районни, национални и интернационалните начинания, както и участниците в тях. Като община имаме един от най-богатите спортни календари в страната “, разяснява кметът Стефан Радев. През миналия интервал доста бяха увеличени средствата за прехрана на клубовете и бе въведено справедливото им систематизиране, уредено с общинска разпоредба. С финансов запас на общината се заплащат настоящите разноски за ел. сила, газьол, вода, консумативи и за поддръжката на спортната база, която е показана безплатно на клубовете. През мандата след съществени поправки отвори порти затрупан плувен басейн. Там упражняват деца и младежи, а феновете практикуват желания спорт. Бяха основани отлични и съвременни условия в комплекс „ Асеновец “, където също бяха направени съществени вложения за възстановяване на занемарената и изоставена база. Поставена е и стена за катерене, алпийският клуб приготвя младите очаквания в тази дисциплинираност. Общината отговори на потребностите на локалния бокс. Обнови напълно някогашните хали и даде помещението на клуба. Приключи и ремонтът на зала „ Младост “. Осигурени са средства и за ремонт на въжената линия към местността Карандила с упоритостта Сливенската планина да е желано място за всеобщ спорт, туризъм и физическа интензивност като здравословен метод на живот.

Акцент в работата на общината бе възобновеното домакинство на Сливен като етапен град от Международната обиколка на България. Общината е обичаен сътрудник в провеждането на ученическите игри, в шампионата за Купата на кмета, шампионатите по карате, скокове на батут, плуване, планинско колоездене, туристическо насочване, шахмат и други спортове. Едно от най-големите годишни събития за Трети март е обичайна щафета „ Освободител “ – най-старата щафета в страната. През тази година общината поддържа и Първия интернационален шампионат по акробатика „ Стефка Спасова “, който се трансформира в блестящо събитие. „ Подкрепата за този шампионат ще продължи. Бихме желали той да стане обичаен. Планираме и ремонт на някогашния боен стадион, с него ще обогатим още повече базата за спорт в града. Планираме да изградим и нова, многофункционална спортна зала, която да дава отговор на стандартите за осъществяване на интернационалните надпревари “, добави кметът Радев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР