Клошари и пияници, които по принцип не живеят около или

...
Клошари и пияници, които по принцип не живеят около или
Коментари Харесай

СНИМКИ показаха страшната, гнусна и миризлива реалност във Виетнамските общежития

Клошари и пияници, които по принцип не живеят към или във Виетнамските общежития, са основните виновници за паленето на гуми, пластмаси или кабели в региона към „ Красна поляна “. Това настояват ромите от едно от най-замърсените места в столицата.

Жители на столичните квартали, " Красна поляна ", " Овча купел " и " Разсадника " от години стачкуват срещу отровния въздух, който ги трови и желаят цялостното срутване на така наречен Виетнамски общежития. Те постоянно разгласяват в обществените мрежи тревожни известия и фотоси на гъст смог, съпроводен от мощна и задушаваща миризма. Най-мръсният въздух е точно в тези квартали. Жителите се базират и на съответни данни-нормата за чист въздух е превишена над 20 пъти в тези региони, като се базират на информацията от airsofia.info, която е самостоятелната гражданска система за премерване на съсредоточени замърсявания на въздуха.Недоволството на жителите е подкрепено и от още данни. В цялата страна само в жк " Павлово " е регистрирано превишение от 1.06 на допустимата норма за замърсяване с прахуляк (50 mg/m3), показва още екоагенцията, представена от медиите в страната.

 Гъст пушек непрекъснато излиза от комините на жилищата.
Гъст пушек непрекъснато излиза от комините на жилищата.
Въпреки това ромите, които обитават във Виетнамските общежития отхвърлят те самите да палят гуми или пластмаси. Според тях отговорни са клошари и пияници, които събират материали за вторични първични материали и минават през региона, където има доста пунктове за предаване на материали. „ Често ми се случва да виждам някой алкохолик да седне на земята и да си възпламени гума, с цел да се стопли. През това време си кърка умерено “, заяви пред „ Монитор “ Наско от Виетнамските общежития, който таман цепеше дърва за огрев през зимата, когато се срещнахме с него. „ Хората преувеличават, тук се топлим единствено с дърва и въглища, в никакъв случай с гуми, пластмаси или кабели. Помислете – в случай че палим гуми, съседите ще ни се карат, тъй като ще им очерним прането “, добавя някогашният таксиметров водач. Наско си спомня далечната 1997 година, когато е пристигнал за първи път във Виетнамските общежития със унес. „ Всичко беше чисто, имаше градини с рози, цветя на всички места, а в този момент всичко е станало на кочина всеки, който обещаваше да помогне, ни излъга. А в този момент даже стачкуват и желаят да ни бутат къщите “, жалва се индивидът пред кореспонденти на „ Монитор “. „ През последните години ситуацията става нетърпимо-според нас това е въздушен гнет, даже въздушен геноцид. Затова протестираме “, дадоха отговор жителите от прилежащите блокове.
 Наско цепи остарели мебели пред входа на дома си.
Наско цепи остарели мебели пред входа на дома си
Недоволството на жителите се показва в обществените мрежи посредством Facebook групата „ Подкрепа за Красна поляна “. Над 1000 души са разочарованите столичани, които са харесали групата и се надяват на скорошно решения на казуса с токсичния въздух. Пост в групата от 3 декември дава стряскащата информация, че при оптималната норма от 50, въздухът към Виетнамските общежития е със стойност на токсичност 1118.

„ Днес е следващата вечер на въздушен геноцид, който идва от смърдящите химични отпадъци, които се горят в печките и на открито във Виетнамските общежития и Факултета “, жалват се от виновниците жителите. Те насочат и апел към Столичната община “да спре да се прави “, че въздухът в „ Красна поляна “, „ Западен парк “ и „ Овча купел “ бил чист. „ Само две спирки към центъра-въздухът е чист, вижда се идеално. В момента мирише извънредно гадно, очите сълзят, кашляме и не може да се спре кашлицата! Който желае да се трови като пали отпадъци в печките, няма място в София! “, приключват ядосаните поданици с потъпкани цивилен права.

В предходен пост жителите оправят и зов към министъра на околната среда и водите Нено Димов: „ В предаването " Още от деня " по БНТ1 сподели, че имало усъвършенстване в обстановката със нечистия въздух в София. Г-н Министре, заповядайте на посетители в „ Красна поляна “, още довечера. Дано намерите блока, че може идвайки насам, да припаднете от ужасния въздух в квартала ни. “.

Зам.-кметът на региона Николай Вушовски сподели, че измерванията на въздуха демонстрират, че наличието на нездравословни излъчвания е в нормата. Мерки не можело да се вземат, тъй като сигналите били подавани през нощта, когато било невероятно да се вършат инспекции.

Граждани отвърнаха с изявлението, че се обаждали на столичния инспекторат, само че от там им отговаряли, че имат единствено една дежурна служителка и нямало по какъв начин да я пратят през нощта сама във Факултета или във Виетнамските общежития.

 Обитатели на общежитията приготвят боклуци за огрев.
Обитатели на общежитията приготвят боклуци за огрев

Живеещите в „ Красна Поляна “: Проблемът е от години

Жители на „ Красна Поляна “ са уверени, че казусът с паленето на гуми и пластмасови отпадъци, които замърсяват въздуха в покрайнината, съществува от няколко години.

Даниела Пейчева (22), която живее в квартала показа, че в региона непрекъснато се носи мощна неприятна миризма и твърди, че причина за това е горенето на всевъзможен тип боклуци във Виетнамските общежития. Освен това тя сподели, че през по-студените дни се образуват облаци от пушек, наподобяващи мъгла, които дружно с неприятна миризма, разнасят и нечистотия. Това била повода хората да не простират облеклата по балконите си. В непосредствена непосредственост до общежитията се среща се намира главно учебно заведение.

Обитател на общежитията, показал се като Наско, съобщи, че всичко това са спекулации и хората от квартала си търсели мотив с цел да ги изгонят от квартала. Хората се отоплявали единствено на дърва и въглища и не горели нищо друго нито в жилищата си, нито на открито. Според нето клошари от цяла София се събирали и горели кабели в близката гора, с цел да извличат метали от тях. Той счита че от там идвала неприятната миризма. Също по този начин бил виждал деца да си играят, палейки гуми навън.

Източник и фотоси: в. Монитор
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР