Кливланд Кавалиърс се класира за полуфиналите в Източната конференция на

...
Кливланд Кавалиърс се класира за полуфиналите в Източната конференция на
Коментари Харесай

Впечатляващ ЛеБрон Джеймс не остави шанс на Индиана


Кливланд Кавалиърс се класира за полуфиналите в Източната конференция на НБА след домакинска победа със 105:101 над Индиана Пейсърс в мач №7 от плейофната серия сред двата отбора. Така с 4-3 победи Кавс не престават в идната фаза, където ще срещнат приключилия преди всичко през постоянния сезон тим на Торонто Раптърс.

Очаквано с решаваща роля за триумфа на Кливланд бе суперзвездата и водач на отбора ЛеБрон Джеймс, който изигра следващия си страховит мач в плейофите. 33-годишният баскетболист престоя на паркета общо 43 минути, през които вкара 45 точки, овладя 9 битки, направи 7 асистенции и 4 пъти лиши топката от противника. С последното Джеймс усъвършенства следващия си връх, ставайки баскетболистът с най-вече откраднати топки в плейофите – 399, с което изпревари легендата на Чикаго Булс Скоти Пипън (395).

Освен ЛеБрон, мощен мач за Кавалиърс изигра и центърът Тристан Томпсън, който приключи с дабъл-дабъл от 15 точки и 10 битки. За Индиана Виктор Оладипо осъществя 30 точки, към които добави 12 битки и 6 асистенции, само че и това не оказа помощ на отбора му да се класира за идната фаза.

В различен мач от етапа на директните елиминации Хюстън Рокетс поведе с 1-0 победи в полуфиналната серия с Юта Джаз. В своята „ Тойота Сентър “ играчите на Майк Д‘Антони се постановиха над своя противник със 110:96. Домакините водеха през съвсем целия дуел и предстоящо се поздравиха с триумфа.

Над всички за Рокетс бе Джеймс Хардън, който завърши срещата с 41 точки, 8 битки и 7 асистенции. 17 пункта добави Крис Пол, а с дабъл-дабъл от 16 точки и 12 битки се регистрира центърът Крис Капела. За гостите от Солт Лейк Сити по 21 точки осъществиха Донован Мичъл и Джей Краудър. Следващият мач от серията е още веднъж в Хюстън. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР