Клипове на паравоенни структури заливат социалните мрежи в България.У мнозина

...
Клипове на паравоенни структури заливат социалните мрежи в България.У мнозина
Коментари Харесай

Мирчев: Паравоенните организации в България не са клоуни, а обучени като сепаратистите в Източна Украйна

Клипове на паравоенни структури заливат обществените мрежи в България.

У мнозина въоръжените мъже с маски на главите, огромна част на пенсионна възраст, провокират смях и считат, че са режисирани скечове.

Често водачите им развиват тайни теории, които постоянно нямат никаква връзка с действителността.

Според Ивайло Мирчев обаче в действителност става въпрос за стройни организации с ясна цел:

Ето какво твърди той:

" В разгара на бежанската рецесия в Европа през 2015-2016 година съветски специалисти, свързани с разузнаването в Москва, образоват паравоенните формирования БНО „ Шипка “ и Военен съюз „ Васил Левски “ по какъв начин да правят цивилен арести на мигранти по българската граница. Любопитен образец е ветеранът от войната в Афганистан Игор Зорин, за който се твърди, че е обучавал членове на „ Шипка “ и „ Васил Левски “ в непосредствен и ръкопашен пердах. По информация на Христо Грозев през 2016-а година съветското военно разузнаване е подготвяло прелом посредством паравоенните организации по сходство на сходна интервенция в Черна гора.

БНО „ Шипка “ и Водоснабдителна система „ Васил Левски “ оперират не просто като милиции, а като пропаганди принадлежности срещу Европейски Съюз и НАТО. Идеологическите им постулати включват „ възбрана на политическите партии “, „ гражданска война против държавното управление “, „ битка с световното ционистко лоби и банковите елити “ „ и „ Русия – Третия Рим и спасителката на християнството “. Същевременно с това организациите целеустремено популяризират дезинформация и подправени вести за „ гнет против българите в Украйна “ „ украински закононарушения в Донбас “ и „ фашисткия международен ред на Съединени американски щати “. Източник от българските служби твърди, че в началото на тях се е гледало като на „ клони и лунатици, които не съставляват действителна опасност “. Съществуват данни, че БНО „ Шипка “ и Водоснабдителна система „ Васил Левски “ са моделирани по облика на сепаратистките организации в Източна Украйна и са получавали въоръжение от Русия през пристанище Варна. Представители на организациите се бият на страната на сепаратистите, а един от тях – Цветомир Гетов – е погубен през февруари 2023-а година. В края на 2022-а година прокуратурата стартира следствие против БНО „ Шипка “ за закононарушение срещу републиката. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР