Клипът, в който се унизява момче със специални потребности, минава

...
Клипът, в който се унизява момче със специални потребности, минава
Коментари Харесай

Психолог за унизителния клип: Това минава всички граници на допустимото

Клипът, в който се унизява момче със специфични потребности , минава всевъзможни граници на допустимото. Около това мнение се сплотиха клиничният психолог доктор Велислава Донкина и Димитър Киров, който е юрист на унизеното момче и на неговото семейство.

„ Поех безплатно случая, тъй като смятам, че  не е морално да получавам хонорар от това семейство. Когато за пръв път видях видеото, почувствах яд и отвращение. Не може човек да е безразличен. Трудно ми е да опиша това, което видях – то минава всевъзможни граници “, сподели юрист Димитър Киров

Те са безработни, а двама от тях са осъждани

„ Съгласна съм, че клипът минава всички граници на допустимото. Това, което приказва през последните месеци, към този момент се случва. Регресът, разпадът, деструкцията  в обществото, за които не рядко става дума в последно време, е реалност. Всички участници в този клип, без момчета, демонстрират какъв брой е мъчно и ужасно времето в което живеем “, разяснява случая и психологът доктор Велислава Донкина.

Припомняме, че клип, показващ подигравка с момче със специфични потребности, беше публикуван в обществените мрежи. Той възмути цялото ни общество, а участниците във видеото - Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката, бяха арестувани с обвиняване за безчинство. Грози ги грози пет години затвор.

По думите на Димитър Киров не може да се каже, че младежът има психиатрично заболяване

Адвокат Димитър Киров и доктор Велислава Донкина разясниха, че надалеч не сме цивилизовано общество . Адвокатът към този момент се е срещал два пъти със фамилията на момчето. Според него те са смазани, а момчето със специфични потребности не е съумяло да се опълчи. „ Тезата, че жертвата е участник, няма почва в този случай. Според момчето всички хора са положителни и то не е оценило, че е употребен “, сподели още юристът.

„ Когато приказва за хора, които са подвластни от други и имат някакви потребности, това „ непринудено “ е тип корист . Тези хора са доста чувствителни и раними. Обществото би трябвало да ги пази, а не да се възползва от тях “, добави още доктор Донкина.

Вижте какво още споделиха психологът и юристът във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР