Клиниката по педиатрия на УМБАЛ Свети Георги“ зарадва своите малки

...
Клиниката по педиатрия на УМБАЛ Свети Георги“ зарадва своите малки
Коментари Харесай

Великден при децата в УМБАЛ „Свети Георги“

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „ Свети Георги “ зарадва своите дребни пациенти с богата стратегия във връзка идните Великденски празници, която донесе усмивки на пациентите и техните родители.

Събитието откри началникът на клиниката проф. доктор Иван Иванов, който пожела светли дни и здраве на гостите и целия си екип.

Няколко седмици преди събитието арттерапевтът Ива Петрова от фондация „ Артон “ дружно с децата от детската онкология измайсториха тематично пиленце в яйце, с което да украсят стойките за системи на пациентите.

Подаръкът от Държавен куклен спектакъл Пловдив бе спектакълът „ Не си търси белята “, показан от артиста Ивелин Николов. На представлението малчуганите чуха за приключенските истории на дребното паяче Пипо в търсене на положителни другари.

На финала девойките от Вокално студио „ Синтез “ бяха подготвили мини концерт с песни за силата, добротата, родината и специфична за Великден. В осъществяванията се включи и техният началник Желязка Белчилова, която пожела повече храброст и усмивки.

Тържеството мина на фона на Дарителската акция „ Най-доброто за нашите деца и онкоболни “, ориентирана към строителство на нова детска клиника.

Всяко дете от Клиниката по педиатрия си потегли с дарове, лакомства и картички, готови от учениците от 5, 6 и 7 клас на ОУ „ Елин Пелин “ с класен началник госпожа Чернева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР