Клаудия Пехщайн стана най-възрастна участничка на Зимни олимпийски игри в

...
Клаудия Пехщайн стана най-възрастна участничка на Зимни олимпийски игри в
Коментари Харесай

Германка счупи рекорда за най-възрастна участничка на Зимна олимпиада

Клаудия Пехщайн стана най-възрастна участничка на Зимни олимпийски игри в събота в Пекин, когато титулуваната състезателка по шорттрек взе участие в съревнование на 49 години и 348 дни, съобщи БГНЕС.

Полицейската служителка от Германия се трансформира и в първата жена, участничка на осем зимни олимпиади. Пехщайн, която завоюва пет златни медала в олимпийската си кариера, датираща от 1992-а насам, финишира последна на 3000 м за дами, а олимпийският й бе усъвършенстван от победителката Ирене Шутен от Нидерландия.

“Не бях доста бърза, само че се усмихнах, откакто пресякох финалната линия, тъй като през днешния ден реализирах задачата си да се състезавам за осми път на Олимпийски игри, това беше значимо за мен. Аз съм единствената жена в целия свят с осем участия на Зимни олимпийски игри. Резултатът през днешния ден не бе от такова значение, а просто да се състезавам и да съм на пистата. Супер горда съм от себе си “, показа Пехщайн, която бе знаменосец на Германия по време на откриващата гала в китайската столица.
свързани новини3219на 04.02.2022
Пехщайн, която ще взе участие на Игрите в Пекин и в всеобщия старт, добави: „ Вчера нидерландски публицист ме попита “Преди 20 години дебютирахте на Олимпиада? “, аз му отвърнах " Не, не, преди 30 години “.

Предишният за най-възрастна жена на Зимни олимпийски игри принадлежеше на Ан Абернати, състезателка по спортни шейни от Американските Вирджинови острови, която бе на 48 години и 305 дни на Олимпиадата през 2002.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР