Класика, пред която всички сме безсилни - пилешки дробчета с

...
Класика, пред която всички сме безсилни - пилешки дробчета с
Коментари Харесай

Пилешки дробчета с глазиран лук

Класика, пред която всички сме безсилни - пилешки дробчета с глазиран лук

Необходими Продукти

● пилешки дробчета - 400 г
● брашно - 100 г
● краве масло - 60 г
● сол - 1/2 ч.л.
● лук - 2 глави огромни или 3 междинни
● бяло вино - 5 с.л.
● лимони - 1 бр. сок
● подправки - мащерка, чубрица, магданоз, босилек

Начин на подготвяне

Готвейки пилешки дробчета, не би трябвало да забравяме, че това е доста внимателен и ексцентричен артикул. Всякакви отклонения в технологията на готвене могат в последна сметка да трансформират усета на ястието.

Преди да разберете по какъв начин да пържите пилешки дробчета в тиган, е належащо да научите някои правила, които би трябвало да се вземат поради в работата.

Първо: пилешките дробчета би трябвало да са добре размразени. Защото, в случай че ги готвите в полузамразено положение, ще пуснат течност и резултатът няма да е добър.

Второ: преди да употребявате дробчетата, първо добре ги измийте в няколко води и по-късно доста добре ги подсушете.

Трето: не слагайте едновременно дробчетата, с цел да не спрете процеса на пържене. Слагайте на разстояние едно от друго, без да се допират.

Четвърто: би трябвало да помним, че в тиган с дебело дъно продуктите не престават да се готвят, даже и откакто изключим топлината и махнем от котлона. В резултат на това, след няколко минути готовите за ядене пилешки дробчета може да се трансфорат в твърда подметка.

За да избегнете това, най-добре е да ги прехвърлите в паница за непосредствено сервиране или купа, в която ще добавите и други артикули с тях. Всяка стопанка би трябвало да може да пресметна вярно времето, с цел да възнамерява работата си.

Ако решите да приготвите обичаните дробчета, би трябвало да знаете какъв брой минути да запържите пилешките дробчета в тиган. Според специалистите готвачи лишава доста малко време. Около 8-10 минути ще са задоволителни, с цел да може истинският артикул да се трансформира в сочно и вкусно ядене. Трябва да се помни, че дробчетата имат пореста конструкция.

Те съдържат доста влага, която под въздействието на доста високата температурура се изпарява бързо. Ако това се случи, дробчетата ще се станат твърди и не може да бъдат омекотени от никакви сосове. Приготвянето на това ядене не е мъчно, само че изисква малко подготовка!

Първо, дробчетата би трябвало да бъдат добре измити, изрежете всички вени и жлъчни канали.

Подсушете ги доста добре с домакинска хартия или ги разстелете върху дъска и изчакайте да изсъхнат.

В този миг можете да почистите лука, да го нарежете на полумесеци и да запържите в растително масло (2 с. л.) на слаб огън, като го бъркате непрекъснато към 5 минути на междинен огън.

След това прибавете, виното и и гответе на тигана, до момента в който виното се изпари и се глазира.

След това преместете глазирания лук в купа, в която ще го смесите с към този момент сготвените дробчета.

Следкато се изсушат добре дробчетата е належащо, да ги оваляме в брашното. Това може да стане доста бързо, в случай че се употребява пластмасова торбичка. За да извършите това, първо е належащо да изсипете брашното, а по-късно да сложите дробчетата и да разклатите няколко пъти.

Загрейте тигана с масло и изчакайте, до момента в който заври на междинна степен. След това е последователно прибавете дробчетата, като оставяте разстояние сред тях.

Дробчетата се пържат в маслото по четири минути от всяка страна. Готовите дробчета се смесват с глазирания лук, добавяте каквато зелена фалшификация ви харесва, поливате ги със сока на един лимон и сервирате мезето на масата.

Гарнитура, подобаваща за тях, са печени картофки на фурна с розмарин.

Пилешките дробчета с глазиран лук са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР