Класическа подмяна на истината. Все едно на нюрнбергския процес нацисти

...
Класическа подмяна на истината. Все едно на нюрнбергския процес нацисти
Коментари Харесай

Реваншизмът не винаги е нещо лошо; страхуват се шайкаджиите

Класическа замяна на истината.

Все едно на нюрнбергския развой нацисти да се оплакват от реваншизма на съдружниците. Според " заслугите " едни отидоха на бесилото, други в пандиза за разнообразни периоди. Плащане за стореното зло. Да, било е военно време, само че още по-зловещо е оня жанр да се постанова в през днешния ден, в страна-член на НАТО и Европейски Съюз.

Австрийският психиатър Алфред Адлер разказва по какъв начин човеци, получили по някакви аргументи комплекси в детството, като огромни се пробват да ги избият посредством експанзия и втълпяване на боязън у близките. Наполеон и Суворов страдали поради ниския си растеж и в следствие по-високи от тях хора потърпевши от гнева им. Най-поразени са тези, които осъзнават, че са превъзхождани по познания, умения, просветеност. От тези среди се раждат диктаторите и последователите на силата. Те постановат модела на страха.

Борисов и ГЕРБ са на власт от 12 години. През това време страната е закована на дъното по всички индикатори за стандарт на живота и на първо по корупция, заболявания, смъртност, беднотия и прочие Но това е единствено едната страна. В обществото е насаден боязън, който се поддържа от внушенията, че всичко зависи от властта и първия партиен и държавен началник. Работата, места за децата в детска градина, пътища и автомагистрали, бизнес, пенсии, здравни грижи, почивки и прочие са твое право, само че би трябвало да си предан и дисциплиниран, тъй като може и да ти лишават това право. По законни и противозаконни способи. Ще папкаш, в случай че даваш част от извоюваното по веригата нагоре като признателност, че можеш да дишаш, да пиеш ракия и да набиеш жена си, в случай че те ядоса. Ако не ти харесва ръководството и мрънкаш, ти дърпат ушите.

Такъв „ урок “ под формата на полицейско принуждение, гонене от тайните служби, репресивни дейности на прокуратурата, превиване от данъчни, запориране на сметки парцели от КПКОНПИ без да си наказан, лежане и малтретиране в ареста без повдигнато обвиняване или по подправени показания на кошаревски очевидци, се дава на всеки, несъгласен с правата линия на партията и Вожда. Хиляди човешки ориси са разсипани през ръководството на Борисов и ГЕРБ, стотици бизнеси са затрити, компании и предприятия откраднати, разграбени са активите на фалираната КТБ. Над 1 млн българи са избягали от режима на Борисов и към този момент на открито са над 2,5 млн нашенци, което е най-вече на глава от популацията в целия свят. Може би е сравнимо с бежанците от войната в Сирия, само че и това не е несъмнено. Хиляди са разкарвани по съдилища, повдигат им се неуместни обвинявания, над тях се издевателства, удрят се техни близки, родственици, сътрудници. Банки отхвърлят да работят с тях под напън от прокуратурата и ДАНС. КПКОНПИ им запорира всичко. Журналисти, адвокати и цивилен деятели са заплашвани, преследвани, подслушвани и шантажирани.

Разкази за жертвите на чудовищния модел „ Борисов-Пеевски и компания “ се чуват все по-често. Тепърва ще научаваме още и още некореспондиращи със здравия разсъдък сюжети. Осакатен е цялостен един народ! От ръководство, представляващо коктейл от болшевизъм и нацизъм с бучнато от горната страна флагче, на което написа „ народна власт и непоклатимост “. По-страшен е от коктейла „ Молотов “…

След рухване на сходен режим, написа Алфред Адлер, у хората се надига предпочитание за правдивост и отплата. Нарича се „ сладко възмездие “ и е нещо естествено. Преживените боязън, унижения, закани, напън, неистини и плячкосване заслужават отмъщение.

Борисов и неговите от ГЕРБ реват с глас и пробват да саботират всички опити за смяна и завръщане на страната в цивилизования свят.

Отмъщението е родственик на справедливостта, - е споделил Гогол.

Колко нахален и деградирал би трябвало да си, когато знаеш какви несгоди си предизвикал на хиляди българи и да призоваваш те да подтиснат възприятията си и да не приказват за зулумите, тъй като щяло да е реваншизъм. Наричайте го както желаете - закононарушенията към нацията би трябвало да се заплащат. Според закона. Борисов, ГЕРБ и техните ескадрони на рекета желаят да се измъкнат безнаказано. Това би било насмешка с всички читави българи и не трябва да се позволява.

И запитвам: Защо хайдутите, които отмъщавали за поругана чест и мародерства са национални герои, а през днешния ден би трябвало да пазим причинителите на същото от подправени естетически и политически съображения? Защо грабителите и лъжците са наричани такива от епохи, а през днешния ден думички като " политика ", " управленци " и " реваншизъм " би трябвало да ги избавят от възмездието?

Не сте познали.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР