Класацията на най-скъпите търговски улици в света си има нов

...
Класацията на най-скъпите търговски улици в света си има нов
Коментари Харесай

Бул. Витоша е 51-ата най-скъпа търговска улица в света

Класацията на най-скъпите търговски улици в света си има нов отличник, а столичният бул. " Витоша " се смъква надолу с едно място.

Нарастващите наемни цени трансфораха New Bond Street в Лондон в най-скъпата комерсиална улица в Европа. Според 29-то издание на отчета Main Streets Across The World на световната консултантска компания Cushman & Wakefield английската локация измества от тази позиция Avenue des Champs Élysée в Париж.

В световен проект New Bond Street се изкачва до трета позиция с 1 350 евро/кв. м месечен наем, като затвърждава позициите на английската столица като първокласна комерсиална локация. Първото и второто място за поредна година остават непроменени и се заемат надлежно от горната част на 5th Avenue в Ню Йорк с 2 355 евро/кв. м месечно и Causeway Bay в Хонконг с 2 140 евро/кв. м. На четвърта позиция е Via Montenapoleone в Милано с 12.5% растеж на наемите и междинни равнища от 1 125 евро/кв. м на месец, до момента в който Avenue des Champs Élysée в Париж изостава до пето място в класацията, въпреки и междинният наем да остава неизменен на равнище от 1 105 евро/кв. м месечно.

Столичният бул. Витоша също участва в класацията, като по данни на Forton, стратегически сътрудник на Cushman & Wakefield, междинният месечен наем остава без смяна – 46 евро/кв. м. В световната ранглиста най-популярната комерсиална локация в София пада с едно място – от 50-та на 51-ва позиция, през 2017 година Данните в отчета включват 451 търговски улици в света.

Интерес към наем на площи на бул. „ Витоша “ демонстрират марки в междинния и наличния ценови сегмент, насочени главно към ежедневната мода. В синхрон с наклонността за здравословен метод на живот през последните години очевидно се разрастват и търговците в категорията Здраве & Красота.

„ Редом с този интерес превръщането на бул. „ Витоша “ в известна пешеходна зона и високият трафик от хора вършат комерсиалната улица желано място и за отваряне на кафенета, заведения за хранене и питейни заведения “, разяснява Иван Граматиков, управител „ Търговски площи “ във Forton Cushman & Wakefield. Неговата прогноза е засиленото търсене да докара и до лек растеж на наемните равнища по бул. „ Витоша “ през идващите месеци.

Според създателя на световния отчет на Cushman & Wakefield Дарън Йейтс без значение, че редица търговски улици в света записват спад на наемните равнища, пазарът остава динамичен в отговор на международните софтуерни и демографски трендове. Водещите местоположения не престават да са във фокуса на световните марки, които търсят благоприятни условия да основат нови и вълнуващи прекарвания за потребителите. По-иновативните измежду тях съчетават онлайн с физическото извършване на покупки в устрема си да предложат по-цялостно прекарване и в следствие от това местоположението продължава да е от значително значение за тях, заключи Дарън Йейтс.

В европейски проект, макар първичното стъписване от Brexit, комерсиалните местоположения в Лондон остават измежду най-желаните от огромните фешън марки. В поддръжка на това наемните равнища на New Bond Street са нарастнали с 37.5% за година. На другия полюс е Париж, където политическата неустановеност докара до краткотраен спад на интереса от страна на търговците.

В Италия наемните равнища като цяло се задържат без смяна. Търсените търговски улици в основни градове като Милано, Торино и Флоренция обаче означават растеж с помощта на известността си като фешън и туристически местоположения.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР