Кито. Бившият външен министър на Еквадор Рикардо Патиньо заяви пред

...
Кито. Бившият външен министър на Еквадор Рикардо Патиньо заяви пред
Коментари Харесай

РИА Новости: Според бившия външен министър на Еквадор Джулиан Асандж ще бъде предаден на САЩ

Кито. Бившият външен министър на Еквадор Рикардо Патиньо съобщи пред РИА Новости, че създателят на портала „ Уикилийкс “, Джулиан Асанж, е доста евентуално да бъде екстрадиран в Съединените щати, цитира думите му РИА Новости .
" Мисля, че в този момент екстрадицията му е най-вероятна. Асанж към този момент е изложен на огромен риск, тъй като (президентът на Еквадор) Ленин Морено съобщи народа си. Това е рискът да бъде екстрадиран в Съединените щати и смисълът на решението на шведското правораздаване е да улесни Обединеното кралство да го изпрати в Съединените щати “ - сподели Патиньо.
Според него Съединени американски щати оферират на президента Морено " несъмнено бъдеще ". " Мисля, че той няма да може да остане в Еквадор. Съединени американски щати ще одобряват него и фамилията му, тъй като за по-малко от две години равнището на доверието на еквадорците в него е спаднало до по-малко от 15%. Той няма даже и най-малката опция за преизбиране, само че той построява път за десните сили да вземат властта ”, - сподели някогашният министър.
Патиньо има вяра, че Морено е нарушил интернационалните правила за леговище и човешки права, подписани от страната. " В допълнение към конституцията на Еквадор, тези документи откриват неспособност да бъде отнето предоставено леговище. Ако някой получи този статут, страната не може да се откаже и да върне този човек. Конституцията на Еквадор е нарушена, интернационалните съглашения и правата на индивида са нарушени. В бъдеще той (Морено) ще би трябвало да отговоря за тези нарушавания, които е направил, ” сподели той.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР