Китното село Бенковски, разположено на половин километър от шосето, което

...
Китното село Бенковски, разположено на половин километър от шосето, което
Коментари Харесай

Европейски пътища започва ремонт на пътната мрежа в община Мирково

Китното село Бенковски, ситуирано на половин километър от шосето, което свързва Подбалканския път със селата Петрич и Смолско, скоро ще се снабди с актуализирана пътна връзка и няколко ремонтирани улици.

Селото, част от община Мирково в Софийска област, попада в обсега, чиято пътна мрежа компанията „ Европейски пътища “ ще ремонтира в пролетния сезон.

„ Работата ни е добре позната в община Мирково. В края на предходната година обновихме централната част на с. Мирково, като напълно преобразихме образа на площада, изградихме нови тръбопровод и канализация, ново осветяване, нови алеи от бетонови блокчета и подпорни стени, стъпала и рампи от гранит. Местните поданици към този момент се радват и на нови открита сцена и детска площадка в центъра на селото. Така че „ Европейски пътища “ остава ангажирана с модернизиране на инфраструктура и повишение качеството на живот в района “, споделя Маргарита Попиванова, изпълнителен шеф на „ Европейски пътища “.

Според нея няма дребни и огромни обекти. „ Отнасяме се с идентична отговорност към всеки обект, знаем, че той визира човешки ориси и постоянно се стремим да изпълняваме всичко качествено и в период “, споделя още тя.

В с. Бенковски екипите на компанията ще извършат фрезоване и ще положат два пласта асфалт на улиците. Компанията ще се погрижи още за 1300 м. нови бордюри и 2600 кв.м. нова тротоарна настилка.

„ Разбира се, ще почистим и водостоците, ще създадем банкети на пътя, ще поставим хоризонтална маркировка и нови пътни знаци “, изяснява на собствен ред и инж. Гинка Маринова, основен отговорник на обекта. Тя разяснява, че сега ремонтните работи са в начален етап- осъществено е фрезоването и е почнало полагането на бетоновите бордюри. „ До няколко месеца хората от селото и покрайнините ще се радват на актуализирани и комфортни улици до домовете си “, споделя Гинка Маринова.

(платено съобщение)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР