Китайското военно ведомство извършва комплекс от летателни изпитания на своя

...
Китайското военно ведомство извършва комплекс от летателни изпитания на своя
Коментари Харесай

Китай вече изпробва своя хиперзвукова ракета „Кинжал”

Китайското военно ведомство прави комплекс от летателни тествания на своя вид на съветската хиперзвукова ракет „ Кинжал ”. За това осведоми zen.yandex.ru с позоваване на американски медии.

Тестването към този момент повече от година на балистичната твърдогоривна двустепенна ракета, предопределена за въздушни носители, получила в Съединени американски щати означение CH-AS-X-13. За финален път тя е тествана при започване на тази година, като е окачена на самолета H6X1/H-6N – китайското копие на руския реактивен бомбардировач Ту-16.

Отчитайки дистанцията на деяние на носителя (около 6 хил км) и самата ракета (до 3 хил км), то новото оръжие може да порази цели на континенталната територия на Съединени американски щати. Американските спецслужби чакат бойната подготвеност на ракетата да бъде към 2025 година

По-рано в Русия беше демонстрирана ракетата „ Кинжал”, достигаща скорост към 10М и способна да преодолее средствата за Противовъздушна отбрана и ПРО на евентуалните неприятели. Тя може да бъде снабдена с елементарни бойни глави или с нуклеарна бойна част.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР