Китайското централно правителство потвърди подкрепата си за лидерката на Хонконг

...
Китайското централно правителство потвърди подкрепата си за лидерката на Хонконг
Коментари Харесай

Китай призова за наказания на протестиращи в Хонконг

Китайското централно държавно управление удостовери поддръжката си за лидерката на Хонконг Кари Лам, както и за полицията на мегаполиса и прикани жителите на Хонконг да се опълчват на насилието. Призивът беше насочен на конференция в Пекин от представителя на Службата по въпросите на Хонконг и Макао към Държавния съвет на Китай след уикенда на митинги в мегаполиса, прераснали в принуждение, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция..

През последните два месеца Хонконг беше обзет от продемократични митинги против проектите на държавното управление да прокара в Народното събрание законопроект, който ще улесни есктрадицията в Китай на обвинени. На конференцията представителят на пекинското ведомство Ян Гуан сподели, че изразяването на неодобрение и митингите на жителите на Хонконг са допустими във форми, които не нарушават законите и общоприетите правила на държание, съобщи ТАСС.

Протестите се изместиха към бюрото за връзка с Пекин в последните седмици, откакто дълго време центърът на недоволството бяха Народното събрание и губернаторът Кари Лам. Китайските управляващи към този момент са заявявали, че в случай че безредиците се разраснат, биха били подготвени да удовлетворят искане на Лам за интервенция на армията.

" Централното държавно управление на Китай поддържа дейностите на хонконгската полиция и способените органи в сходство със законите против нарушаванията и деянията на принуждение. Виновните в такива нарушавания и прояви на принуждение са длъжни да понесат отговорност ", сподели представителят и прикани управляващите на Хонконг да възстановят реда. Той предизвести, че безпорядъкът в Хонконг се отразява отрицателно на хонконгската стопанска система и финансовия бранш, добавя ТАСС.

Властите да търсят решения

Говорителят сподели още, че управляващите на Хонконг и хонконгското общество би трябвало да намерят по-ефективни способи за подкрепяне на младежите да се оправят с пораждащите безпокойствие проблеми, като жилищната политика, заетостта и други

Представителят на ведомството разкритикува опитите на някои " безотговорни фигури " да основат ужас в Хонконг и да възпрат развиването на Китай и сподели, че тези опити ще се провалят, съобщи " Ройтерс ". Същевременно Американската комерсиална камара прикани управляващите на Хонконг да отговорят на гнева на част от локалното население, съобщи " Франс прес ".

" Хонконгското държавно управление би трябвало да предприеме незабавни и осезаеми дейности за справяне с аргументите, в които се коренят неотдавнашните митинги и да възвърне доверието в статута на града като основен финансов и бизнес център в Азия ", се споделя в изказване на Търговската камара. Председателката й Тара Джоузеф добавя, че администрацията на хонконгската лидерка Кари Лам би трябвало " да прояви водачество, с цел да отговори на упованията на хонконгците и да бъде на висотата на интернационалната известност на града във връзка с ефикасното ръководство ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР