Китайското приложение за видео споделяне TikTok планира да изгради още

...
Китайското приложение за видео споделяне TikTok планира да изгради още
Коментари Харесай

TikTok планира още два центъра за данни в Европа

Китайското приложение за видео шерване TikTok възнамерява да построи още два центъра за данни в Европа, оповестява Reuters, цитирайки коментар на изпълнителния шеф. Този ход може да смекчи опасенията по отношение на сигурността на данните на потребителите и да облекчи регулаторния напън върху компанията.

Социалната мрежа към този момент има един построен център за данни в Ирландия, само че в този момент възнамерява да построи най-малко още два. Първият проработи през 2020 година, като инвестицията в него възлизаше на към 420 млн. евро.

TikTok се стреми да увери държавните управления и регулаторите по целия свят, че персоналните данни на потребителите не могат да бъдат налични и наличието им не може да бъде манипулирано от Китайската комунистическа партия или някой различен под въздействието на Пекин.

Приложението за шерване на къси видеоклипове, благосъстоятелност на китайската ByteDance, има за цел да разшири своето европейско предпазване на данни, сподели генералният управител на TikTok за интервенции в Европа Рич Уотъруърт.

„ Ние сме в напреднал стадий на завършване на проект за втори център за данни в Ирландия с снабдител на услуги като трета страна “ сподели той.

Също по този начин водим договаряния за основаване на трети център за данни в Европа, с цел да допълним нашите планувани интервенции в Ирландия. Потребителските данни на ще стартират да мигрират към Европа тази година, като най-вероятно това ще продължи и през 2024 година “, разяснява още  Уотъруърт.

В петък компанията регистрира приблизително 125 милиона месечни дейни консуматори в Европейски Съюз сред август 2022 година и януари 2023 година Така попада под по-строгите правила на Европейски Съюз за онлайн наличие, известни като Закона за цифровите услуги (DSA).

DSA етикетира компании с повече от 45 милиона консуматори като доста огромни онлайн платформи и изисква от тях да правят ръководство на риска, външен и самостоятелен одит, да споделят данни с управляващи и откриватели, както и да одобряват кодекс на държание.

Европейската комисия даде период на онлайн платформите и търсачките до 17 февруари да разгласяват месечните си дейни консуматори. Много огромните онлайн платформи разполагат с четири месеца, с цел да се съобразят с разпоредбите или рискуват да бъдат санкционирани.

В четвъртък Twitter съобщи, че има 100.9 милиона средномесечни консуматори в Европейски Съюз, въз основа на оценка за последните 45 дни.

Alphabet даде един набор от цифри, основан на потребителски сметки, и различен набор, основан на консуматори, излезли от приложенията. Компанията обаче споделя, че те въпреки всичко имат достъп до услугите й без значение дали са с дейни сметки или не влизат в профилите си.

Средният месечен брой регистрирани консуматори възлиза на 278.6 милиона в Гугъл Maps, 274.6 милиона в Гугъл Play, 332 милиона в Гугъл Search, 74.9 милиона в Shopping и 401.7 милиона в YouTube.

По-рано тази седмица Meta съобщи, че през последните шест месеца на 2022 година има 255 милиона средномесечно дейни консуматори във Фейсбук в Европейски Съюз и към 250 милиона средномесечно дейни консуматори в Instagram.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР