Китайското правителство възнамерява силно да ограничи влагането на средства на

...
Китайското правителство възнамерява силно да ограничи влагането на средства на
Коментари Харесай

Китай ограничава чуждестранните инвестиции

Китайското държавно управление има намерение мощно да ограничи влагането на средства на родни компании в недвижими парцели, спорт и развлечения зад граница. Опасенията са, че фирмите могат да вземат огромни заеми, които няма по-късно да могат да върнат.

Ограниченията на китайските вложения по целия свят ще обзет следните сфери: недвижими парцели, хотели, кина, развлечения, спорт, хазартни игри и секс промишлеността. Те са записани в признатия в средата на август документ от държавното управление на Китай. Мярката непосредствено рефлектира върху вътрешните вложения, като част от бизнесмените към този момент са насочили взор към плана Belt and Road. Това е самодейност на президента Си Дзинпин, която цели да свърже Китай с останалите страни в Азия и Източна Европа чрез построяването на пристанища, автомагистрали и ж.п. и друга съпътстваща инфраструктура.

Благодарение на новата стратегия държавното управление се надява да успее да „ спомага за рационалното и несъмнено развиване на задграничните вложения и дейно да отбрани китайските компании от риск”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР