Китайското правителство разкритикува твърдението на американския президент Доналд Тръмп Доналд

...
Китайското правителство разкритикува твърдението на американския президент Доналд Тръмп Доналд
Коментари Харесай

Китай разкритикува твърдението на Тръмп, че стои зад кибершпионаж

Китайското държавно управление разкритикува изказванието на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, че китайски хакери, а не Русия може да стоят зад акция за кибершпионаж против Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Китайското министерство на външните работи съобщи, че Пекин е срещу кибершпионажа и е подхванал строги ограничения против киберпрестъпността. "Съединените щати политизират въпроса за киберсигурността без безапелационни доказателства и непрекъснато популяризират погрешна информация и оклеветяват Китай, с цел да опетнят неговия имидж ", сподели представител на ведомството. "Надяваме се Съединените щати да общопризнат по-отговорен метод по киберсигурността ", добави той.

В събота Тръмп не одобри съществено изказванията на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо и други публични лица, че Кремъл стои зад опити за шпионаж на федерални институции. Президентът, без да показа доказателства, съобщи, че "може да е " Китай.

Според мнозина Китай, наред със Съединени американски щати и Русия, е една от най-напредналите страни в създаването на качества за водене на кибервойна.

През юли американските управляващи упрекнаха двама китайски жители, че са правили кибершпионаж, почнал още през 2009 година, а задачите му са включвали това да се откраднат сведения за имунизациите против ковид, за оръжия и за правозащитници.

След 2014 година в Съединени американски щати бяха повдигани също обвинявания на китайски офицери и други лица за осъществяване на хакерски офанзиви за да откраднат търговски секрети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР