Китайският юан укрепна спрямо щатския долар в четвъртък след уверенията

...
Китайският юан укрепна спрямо щатския долар в четвъртък след уверенията
Коментари Харесай

Китайският юан поскъпва на фона на подкрепа от централната банка

Китайският юан укрепна по отношение на щатския $ в четвъртък след уверенията на централната банка на страната на фона на опасенията, свързани с неотдавнашния внезапен спад на валутата.

В устрема си да успокои пазарните страхове и да обезпечи безпроблемното действие на валутния пазар Financial News – издание, подкрепяно от Китайската национална банка (КНБ) съобщи , че има задоволително налични принадлежности за противопоставяне на всевъзможни под паника трендове на валутния пазар на юана.

Това словесно утешение бързо бе последвано от дейности, защото централната банка за четвърти следващ ден дефинира по-силен от предстоящото междинен фиксинг, което демонстрира опит да се предотврати бързо и доста намаляване на юана.

Преди отварянето на пазара PBOC дефинира междинния курс на 7.2098 за щатски $, малко по-слаб от предходния фиксинг, само че с 400 пункта по-силен от оценките на Ройтерс.

Това неотдавнашно отклоняване от упования междинен фиксинг е най-значителното до момента, защото от края на юни централната банка поредно определяше фиксинга по-високо от оценките. Анализаторите на DBS, водеща финансова институция, чакат постоянен юан отсега нататък, подсилен от разнообразни политически ограничения, ориентирани към стягане на контрола.

Те акцентират дневния фиксинг като един от образците за такива ограничения. По обяд спот юанът се търгуваше на ниво 7.2489 за $, малко по-силно от курса при затваряне на миналата сесия, само че с 0.54% по-слабо от междинната стойност.

Съгласно настоящия режим спот курсът има право да се търгува в диапазон от 2% над или под формалния фиксинг за всеки ден. Коментарът на ” Financial News ” от сряда означи един от най-силните вербални задължения за поддържане на стабилността на юана по време на продължаващите от май насам разпродажби.

Това дружно с следените през тази седмица поредни мощни дневни фиксинги демонстрира желанието на ПБК да закрепи междинния фиксинг сред 7.19 и 7.2 за $, с цел да предотврати по-нататъшното поевтиняване на спот юана към нивото 7.3.

Инвеститорите ще наблюдават от близко и визитата на Джанет Йелън в Китай в качеството ѝ на министър на финансите на Съединени американски щати. Посещението има за цел да рекалибрира връзките сред двете най-големи стопански системи в света, изключително в светлината на замразените военни връзки и наложените от Пекин нови ограничавания върху износа на някои метали, които провокираха ново напрежение и натежаха на китайските пазари.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР