/ Китайският център за изстрелване на сателити Тайюен изстреля първия

...
/ Китайският център за изстрелване на сателити Тайюен изстреля първия
Коментари Харесай

Китай изстреля първия в света комерсиален хиперсателит с изкуствен интелект

/ Китайският център за изстрелване на спътници Тайюен изстреля първия в света търговски хиперсателит с изкуствен интелект (AI) в орбита. Пускът се реализира от водите край крайбрежията на град Яндзян в южната китайска провинция Гуандун.

Ракета притежател Smart Dragon-3 (SD-3) излетя в 11:06 ч. (пекинско време), изпращайки група от девет спътника, в това число комерсиалния хиперсателит с изкуствен интелект и спътник за далечна ретроградна орбита, в планувана орбита. SD-03 изведе и египетския спътник NExSat-1 в орбита, отбелязвайки първо интернационално изстрелване.

Разработен от Гуосин Аероспейс Технолоджи в град Чънду, югозападната китайска провинция Съчуан, комерсиалният хиперсателит с изкуствен интелект, който е наименуван „ Ронпиао “ или „ Синшидай-18 “, е нов интегриран спътник за сензорна мрежа, оборудван със „ сателитен мозък “ от шесто потомство.

Спътникът с изкуствен интелект е предопределен да извършва инспекция на логаритъма на синтетичното обединение след излизане в орбита и ще има опция за отдалечена интегрирана платформа за бъдещо реализиране на друг вид връзки. 

Мисията беше третият полет на ракетата притежател SD-03.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР