Китайският технологичен гигант Xiaomi открива фабрика за производство на смартфони

...
Китайският технологичен гигант Xiaomi открива фабрика за производство на смартфони
Коментари Харесай

Технологичният гигант Xiaomi открива фабрика близо до България

 Китайският софтуерен колос Xiaomi открива фабрика за произвеждане на смарт телефони в Турция. Тя ще бъде в региона на Авджълар, в европейската част на Истанбул. Сделката възлиза на 30 млн. $. 

Xiaomi е третият максимален търговец на смарт телефони в света след iPhone и Samsung.

Капацитетът на фабриката в Турция се възнамерява да бъде за 5 млн. телефона годишно. Предвижда се производството да стартира през третото тримесечие на 2021 година

Фабриката ще бъде издигната върху повърхност от 14 хиляди кв. м. и по контракт би трябвало да обезпечи работа на към 2000 души.

" С фабриката, която ще открием в Авджълар, Турция в действителност ще се трансформира в четвъртата страна в света, в която ще произвеждаме смарт телефоните с марката Xiaomi, отвън Китай. Приоритет за Xiaomi е да основават добавена стойност във всеки район, където се намират. Инвестицията във фабриката в Аджълар е първата стъпка от тази стратегия ", сподели шефът на Xiaomi за Турция Ушер Лю, представен от Българска телеграфна агенция.

Производството ще бъде осъществено взаимно със Salcomp, съгласно вложителите договорката ще изведе турските производители на челни позиции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР