Китайският технологичен гигант съвсем скоро ще може да възобнови разработването

...
Китайският технологичен гигант съвсем скоро ще може да възобнови разработването
Коментари Харесай

Huawei има право да произвежда чипове, базирани на новата ARM v9 процесорна архитектура

Китайският софтуерен колос напълно скоро ще може да възобнови създаването и производството на личните си мобилни чопове Kirin, само че основани на новата ARM v9 процесорна архитектура. Информацията бе обявена от представители на компанията ARM.

Интернет изданието China Business News заяви, че представител на ARM е декларирал пред медиите, че при създаването на своята нова процесорна архитектура ARM v9 компанията съвсем не е употребила американска интелектуална благосъстоятелност. Нещо повече, компанията е направила най-внимателен разбор, който демонстрира, че архитектурата ARM v9 не попада под рестриктивните мерки на американските управляващи и няма никакво отношение към включените в черния лист на Съединени американски щати компании. Нещо повече, ARM към този момент е уведомила за това съответните американски държавни органи.

По този метод, компанията HiSilicon, която принадлежи на Huawei, може да употребява архитектурата при създаването и производството на своите лични процесори. Засега не се знае дали китайския софтуерен колос ще се възползва от тази опция, само че това наподобява доста евентуално.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР