Китайският производител на луксозни високотехнологични изцяло електрически автомобили ZEEKR обяви,

...
Китайският производител на луксозни високотехнологични изцяло електрически автомобили ZEEKR обяви,
Коментари Харесай

ZEEKR: Първите доставки в Европа вече са факт

Китайският производител на първокласни високотехнологични напълно електрически коли ZEEKR разгласи, че компанията е осъществила първите си доставки на територията на Европа.

Първият клиент на ZEEKR в Европа е от Нидерландия, като доставката на автомобила- ZEEKR 001 Privelege AWD, е била направена в наличието на изпълнителния шеф на марката в Европа- .

Както подсказва името на версията Privelege AWD на ZEEKR 001, тя е изпълнена с четири задвижващи колела, а наличните мощ и въртящ миг са надлежно 545 конски сили и 686 Нм.

Електромобилът е в положение да предложи ускоряване от 0 до 100 км/ч за едвам 3.8 секунди, а свободният му пробег е до 580 километра (WLTP стандарт на замерване). При съществуване на подобаваща бърза зарядна инфраструктура, батерията на колата може да бъде презаредена от 0 до 80% за към 30 минути.

ZEEKR 001 се предлага на цена от 59 490 евро за едномоторната си версия с Long Range батерия и доближава до 67 490 евро за двумоторната Privelege AWD.

Следващата стъпка в пазарното лансиране на ZEEKR в Европа ще бъдат първите доставки на SUV модела ZEEKR X в Нидерландия и Швеция, както и първите такива в Германия при започване на идната година.

От марката са си сложили за цел да участват публично в множеството страни от Западна Европа до 2026 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР