Китайският производител на електрически превозни средства NIO се готви да

...
Китайският производител на електрически превозни средства NIO се готви да
Коментари Харесай

NIO атакува Volkswagen: Пуска електромобил за под 30 000 евро по европейските пътища

Китайският производител на електрически транспортни средства NIO се готви да завземе прочут пазарен дял от главните производители на коли за Европа. Според последните отчети NIO възнамерява да пусне модел на конкурентна цена за европейския пазар на цена под 30 000 евро (около $33 060).

Председателят на NIO, Уилям Ли, е удостоверил тази тактика в изявление за немското списание Der Spiegel. Ли, който е и съосновател на производителя на EV, призна, че тази ценова тактика ще окаже по-голям конкурентен напън върху компании като Volkswagen.

" Да, във връзка с цената това значи, че нападаме Volkswagen по-силно от преди ", означи Ли, представен от.
 Китайският Nio възнамерява да построи фабрика за произвеждане на бюджетни електрически автомобили за експорт в Европа
Китайският Nio възнамерява да построи фабрика за произвеждане на бюджетни електрически автомобили за експорт в Европа

Компанията възнамерява да пусне по-достъпни електрически автомобили под нова марка след 2024 година

Предишни отчети допускаха, че NIO се стреми да сътвори фабрика за произвеждане на електрически транспортни средства с по-ниски цени под нова марка. Износът за Европа евентуално може да стартира още през идната година, означи тогава Ройтерс.

Подобен ход би бил много упорит за NIO, като се има поради, че автомобилният производител се състезава най-вече в сегмента на премиум електрическите транспортни средства.
 Снимка 616531
Източник:

EV ветерани като ИлънМъск предизвестиха, че преходът от премиум коли към транспортни средства за всеобщия пазар е сложна задача, както научи Tesla по време на модела 3.

По време на автомобилното ревю в Шанхай по-рано този месец Ли предизвести други китайски производители на електрически транспортни средства. Той означи, че китайските производители на коли би трябвало да бъдат готови за вероятни протекционистични ограничения от страна на непознати държавни управления, защото те употребяват преимуществата си в разноските, с цел да усилят износа.
 Как вървят продажбите и приходите на Tesla и Nio за последните пет години?
Как вървят продажбите и приходите на Tesla и Nio за последните пет години?

Сравнение сред американския колос и китайския му бюджетен съперник

Ли също по този начин пресметна, че неговата компания и други китайски производители на електрически автомобили имат преимущество в разноските до 20% пред съперници като Tesla. Това се дължи на мощното наличие на Китай във веригите за доставка на транспортни средства и първични материали за основни съставни елементи за електрически транспортни средства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР