Китайският производител на батерийни елементи Contemporary Amperex Technology Limited (CATL)

...
Китайският производител на батерийни елементи Contemporary Amperex Technology Limited (CATL)
Коментари Харесай

Китайска батерия за електромобили с признание за откритие на годината 2022 на TIME

Китайският производител на батерийни детайли Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) разгласи, че батерийната система Qilin на компанията, която беше показана през предходната година, е била определена от TIME за едно от най-хубавите открития на 2022 година.

В края на август 2022 година, CATL и марката ZEEKR, която е част от китайския колос Zhejiang Geely Holding Group, оповестиха, че вследствие на подписано петгодишно стратегическо съглашение за съдействие, започващият авто производител ще се трансформира в първата марка, която ще употребява обещаващите впечатляващ скок в електрическата подвижност батерийни модули Qilin на CATL.

Qilin батериите на CATL са създадени въз основата на трето потомство CTP технология и дават обещание рекордна успеваемост от 72% и енергийна компактност от 255 Wh на кг.

Първите доставки на с батерия Qilin е планувано да бъдат осъществени през първото тримесечие на 2023 година, а версията ZEEKR 001 Qilin, при която интегрираната батерия ще предложи свободен пробег от над 1000 километра, през второто.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР