Китайският производител на автомобили Xiaomi представи технологиите, които ще определят

...
Китайският производител на автомобили Xiaomi представи технологиите, които ще определят
Коментари Харесай

Xiaomi разкри основни технологии за своята елкола SU7 – видео

Китайският производител на коли Xiaomi показа технологиите, които ще дефинират навлизането му в автомобилната промишленост с електрическия седан SU7. Те включват лично създадения електрически мотор, технологията на батерията и лична технология за леене под налягане.

Eлектромоторът HyperEngine V8s се развърта с оптималната скорост от 27 200/мин, има мощ от 425 кВт/580 к.с. и оптимален въртящ миг от 635 Нм. Върховият модел форсира от място до 100 км/ч за 2,78 секунди и доближава оптималната скорост от 265 км/ч. Технологии като в двете посоки напълно маслено изстудяване и S-образен дизайн на маслената верига спомагат за повишение на успеваемостта на изстудяване и са предопределени да усилят успеваемостта. Вариантите HyperEngine V6 и V6s идват с 299 к.с. или 374 к.с.

Електрическият мотор се зарежда с сила от лично създадената акумулаторна технология, основана на Cell-to-Body (CTB). Специална клетъчна технология и разтеглив промеждутъчен пласт обезпечават понижено окабеляване и оптималната стойност на успеваемост от 77,8 %. Според производителя общата продуктивност се е подобрила с 24,4%, до момента в който оптималният потенциал на батерията е 150 кВтч, а височината й е понижена със 17 мм. Теоретичният обсег е над 1200 километра.



От материалните елементи и клъстерите на оборудването до готовите отливки, в Xiaomi са проучили и създали съвсем всички аспекти на индустриалната верига на самото широкомащабно леене под налягане. Xiaomi Hyper Die-Casting T9100 Cluster понижава времето за произвеждане с 45 % и разрешава дейно сглобяване и инспекция.

Два високопроизводителни чипа поддържат функционалностите за самостоятелно шофиране в Xiaomi SU7. Лазерно основан лидар, единадесет камери с висока разграничителна дарба, три милиметрови вълнови радара и дванадесет ултразвукови радара в най-хубавия модел Xiaomi SU7 Max обезпечават точно усещане.С технологията Adaptive BEV се употребяват разнообразни логаритми за усещане според от обстановката на шофиране. Само 1,49 секунди след отключване на вратата на автомобила, операционната система на Xiaomi SU7 започва и прави налична бордовата електроника.

Интелигентната кабина на Xiaomi SU7 предлага интерактивен достъп до 16,1-инчов сензорен главен екран с 3K резолюция, 56-инчов head-up екран в долната част на предното стъкло и въртящ се 7,1-инчов екран с информация за лидера непосредствено зад кормилото. Два държача за таблети на подглавниците на предните седалки допълват оборудването.

Чипът Snapdragon 8295 за кола с изчислителна мощ на AI до 30 върха е предопределен да разреши интерактивно преживяване посредством свързване на пет разнообразни екрана. Xiaomi SU7 има независимо създаден логаритъм за ръководство на Xiaomi Smart Chassis, който е предопределен да разреши адаптивен динамичен надзор на шасито в диапазона на милисекунди във всички сюжети и да обезпечи устойчиво държание при шофиране и съвсем „ безударно “ шофиране.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР