Китайският президент Си Цзинпин заяви по време на големи военноморски

...
Китайският президент Си Цзинпин заяви по време на големи военноморски
Коментари Харесай

Китайският президент изненадващо наблюдава учения в Южнокитайско море

Китайският президент Си Цзинпин съобщи по време на огромни военноморски учения в Южнокитайско море, че има незабавна потребност от мощен флот, оповестиха китайски държавни медии, представени от Франс прес.

Присъствието на китайския водач в тази оспорваната морска зона носи надълбоко алегорично значение, отбелязва организацията.
Китай претендира за доста острови и рифове в района, само че Виетнам Филипините, Малайзия и Бруней също имат искания към тях.

Изненадващата аудиенция на президента Си идва в миг, когато Вашингтон, смутен от китайските упоритости, показва мускули в Южнокитайско море. Сега там се намира американски самолетоносач.

В китайските военни учения вземат участие 48 кораба, 76 самолета и над 10 000 военни, съгласно формалния печатен орган на армията. Държавната телевизия излъчи фрагменти с китайския президент, който се храни с моряци или следи излитането на изтребители от единствения самолетоносач на страната "Ляонин ".

В мощно приветствана тирада пред бойците Си посочи, че "необходимостта от създаване на мощен флот в никакъв случай не е била толкоз неотложна като в този момент ".

Южнокитайско море стана сцена на битка за въздействие сред Пекин и Вашингтон. Китай поддържа претенциите си за суверенитет, като строи уреди на островите, които управлява. Според Съединени американски щати тези дейности заплашват сигурността в района.

Китай разгласи също, че идната седмица ще организира военни учения наоколо до Тайван. Това ще ускори напрежението в връзките с острова, който Пекин счита за част от Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР