Китайският президент Си Цзинпин пристигна в Москва на държавно посещение,

...
Китайският президент Си Цзинпин пристигна в Москва на държавно посещение,
Коментари Харесай

Си Цзинпин пристигна в Москва

Китайският президент Си Цзинпин дойде в Москва на държавно посещаване, заяви китайската държавна телевизия. Самолетът му кацна на летище „ Внуково “.

Това е първата аудиенция на Си Цзинпин в Русия за последните четири години, показва организацията.

Китай и Русия дефинираха пътуването на Си като част от напъните за по-нататъшно задълбочаване на тяхното " безгранично другарство ".

Кремъл приветства мирния проект на Китай за Украйна и съобщи, че той ще бъде разискван на диалозите сред Путин и Си, които ще стартират през днешния ден на вечеря.

" По време на идните руско-китайски договаряния в Москва президентът на Русия Владимир Путин изчерпателно ще изясни на ръководителя на Китайската национална република Си Цзинпин позициите на Русия по отношение на вероятно споразумяване на украинската рецесия ", сподели през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Така Си Цзинпин ще може да се запознае от първа ръка с настоящата съветска позиция по въпроса, изясни той.

Двамата водачи " по един или различен метод " ще обсъдят и китайския проект за спокойно споразумяване, уточни Песков.

" По един или различен метод тематиките, наранени в този проект, несъмнено, неизбежно ще бъдат наранени при размяната на отзиви за Украйна. Украйна несъмнено ще бъде включена в дневния ред ", увери представителят.

Очаква се договарянията сред Путин и Си да стартират през днешния ден следобяд към 16:30 ч. московско време (15:30 ч. българско). Те ще беседват на четири очи и ще продължат по време на неофициална вечеря. Това ще е " неофициално, само че непосредствено и доста значимо другарство ", посочи Песков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР