Китайският президент Си Цзинпин и френският му колега Еманюел Макрон

...
Китайският президент Си Цзинпин и френският му колега Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон и Си потвърдиха подкрепата си за Парижкото споразумение за климата

Китайският президент Си Цзинпин и френският му сътрудник Еманюел Макрон потвърдиха през днешния ден в Пекин " решителната си поддръжка " за Парижкото съглашение за климата - два дни откакто Съединени американски щати публично се отдръпнаха от документа, заяви Франс прес.

Двамата водачи удостоверяват " решителната си поддръжка за Парижкото съглашение, обсъждано от тях като необратим развой и компас, насочващ към мощни дейности п отношение на климата ", се споделя в обща декларация, публикувана след диалог през днешния ден, заключителния ден от визитата на Макрон в Китай.

В този " Апел от Пекин за запазването на биоразнообразието и за климатичните промени " двамата президенти акцентират също " твърдата си решителност да подобрят интернационалното съдействие по въпроса за климатичните промени, с цел да се подсигурява всеобщо и ефикасно използване на Парижкото съглашение ".

Те приканват с тази цел " да се внуши почитание към мултилатерализма " и " да се даде политически порив на интернационалното съдействие ".

Китай и Франция показаха отчаяние, откакто в понеделник бе оповестено, че Съединени американски щати публично излизат от Парижкото съглашение, както бе декларирал Доналд Тръмп през 2017 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР