Китайският президент Си Дзинпин стяга войските си за война. Това

...
Китайският президент Си Дзинпин стяга войските си за война. Това
Коментари Харесай

Китай обяви пълна бойна готовност за война веднага

Китайският президент Си Дзинпин стяга войските си за война. Това излиза наяве от първата му заповед за новата година до въоръжените сили на страната. В нея той акцентира нуждата от ”пълна бойна подготвеност ” и изясни, че Народната освободителна войска (НОАК) би трябвало да употребява фронтовите линии, с цел да полира качествата на войските, оповестява South China Morning Post.
Той също по този начин подреди на НОАК да " усили доста " потреблението на технологии в своите учения и да бъде в крайник с най-новите разработки във военните и високотехнологичните познания. Те включват потреблението на компютърни симулации и онлайн боеве в тренировки, както и изследване на повече благоприятни условия за прибавяне на високотехнологични технологии и интернет - известни като tech+ и web+.

" НОАК би трябвало да усили интеграцията на ново съоръжение, нови сили и нови бойни сфери в образователните и бойните системи ", сподели той.

Забележките на Си по отношение на актуалните " военни фронтове " на НОАК са отклоняване от предходните заповеди за разкриване на година - в това число 2020 година - които разпореждат на въоръжените сили да " ръководят рецесии и да възпират война ".

Въпреки че той не посочи какво е боен фронт, през 2020 година се следи най-тежкият спор от десетилетия с Индия в югозападния граничен район, който докара до повече от 20 индийски жертви и неразкрит брой китайски жертви. Двете страни остават заключени в дълготрайно опълчване в замръзналите Хималаи.

НОАК също ускори ученията и интервенциите на Военновъздушни сили, ориентирани към Тайван през 2020 година, а нейният флот продължи да противодейства на патрулите на американския флот в Южнокитайско море, до момента в който военното напрежение сред Пекин и Вашингтон доближи нов връх.

Откакто пое поста президент и началник на CMC в края на 2012 година, Си поредно упорства НОАК да бъде готова за война. Той също по този начин инициира огромни промени на НОАК през 2015 година за модернизиране на китайската войска, плануван за довеждане докрай през 2020 година

Базираният в Хонконг боен коментатор Сонг Чжунпин съобщи, че заповедта на Си от 2021 година демонстрира, че управлението има намерение да предприеме всички ограничения за възстановяване на качествата на НОАК да завоюва война. " Китай в действителност е изправен пред огромен риск от война, което е съществено намекнато в тази заповед ", сподели той.

НОАК все по-често възприема потреблението на симулатори за реплика на действително съоръжение, свързвайки ги онлайн, с цел да може ученито да бъде допустимо най-реално и интензивно, в сходство със тактиката си tech+ и web+.

" Ученията в новата епоха би трябвало да бъдат разнородни и високотехнологични, даже военните игри ", добави Сонг.

В заповедта Си също акцентира, че военните учения би трябвало да акцентират съдействието сред силите за създаване на качества за взаимни интервенции, а сигурността на бойците при образование би трябвало да е приоритет.

НОАК, като военна мощ на Комунистическата партия на Китай, би трябвало " уверено да извърши " заповедите, с цел да означи 100-годишнината от основаването на партията на 1 юли с " отлични резултати ", добави Си Дзинпин.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР