Китайският президент Си Дзинпин ще се срещне с френския си

...
Китайският президент Си Дзинпин ще се срещне с френския си
Коментари Харесай

Politico: Китай ще бойкотира преговорите за Украйна без Русия

Китайският президент Си Дзинпин ще се срещне с френския си сътрудник Еманюел Макрон в Париж при започване на май, отбелязвайки първото си пътешестване до Европа след пандемията, обявиха няколко чиновници в Париж и Брюксел, поискали анонимност, пред.

Обръщението на китайския водач съответствува с 60-ата годишнина на дипломатическите връзки сред Париж и Пекин, защото Китай има предпочитание да възвърне натъртените връзки с Европа поради „ безграничното партньорство “ на Си с съветския президент Владимир Путин макар войната на Кремъл в Украйна.

Но настроението във Франция евентуално ще бъде друго спрямо празненствата, които означиха 50-годишнината от двустранните връзки сред двете страни, сподели човек, осведомен с подготовката за пътуването.

„ Ще бъде по-малко празнично и по-учено поради актуалните стопански и геополитически залози. ”

„ Ние пожелаваме взаимност в връзките с Китай, по-специално в основната област на екологичния преход “, сподели още анонимният източник на изданието по отношение на дебата за това до каква степен Европа би трябвало да понижи риска в връзките си с Китай.

Пътуването, което се възнамерява месеци, ще бъде следено от близко във Вашингтон и в европейските столици. Германският канцлер Олаф Шолц също отпътува на посещаване в Китай през април.

Китай се пробва да убеди Европа да разреши на Русия да седне на масата за бъдещи мирни договаряния, евентуално в Швейцария - или Пекин ще бойкотира сходни срещи, показва още изданието.

През последните месеци Пекин се пробва да пренавие придвижването на Европа към понижаване на риска, което съгласно него идва под въздействието на Съединени американски щати

Китай реагира гневно на невижданото решение на Европейски Съюз предишния месец да сложи китайски компании в черен лист поради връзките им с Русия. Неговата солидна промишленост за електрически транспортни средства също е покрай влизане в комерсиална война с европейските регулатори, които упрекват китайската страна, че субсидира тези нововъзникващи колоси.

От друга страна, Пекин е припрян да подсигурява, че европейските вложения остават на китайския пазар, защото локалната стопанска система страда от голям напън и се разклаща от неустойчив пазар на недвижими парцели.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР