Китайският президент Си Дзинпин каза в понеделник на чешкия президент

...
Китайският президент Си Дзинпин каза в понеделник на чешкия президент
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай ще предприеме по-прагматични мерки за изграждане на сътрудничество със страните от Централна и Източна Европа

Китайският президент Си Дзинпин сподели в понеделник на чешкия президент Милош Земан по време на видеоконференция за желанието на китайското управление да ускори съдействието със страните от Източна Европа, оповестиха от китайското външно министерство.

" Китай ще предприеме по-прагматични ограничения за създаване на съдействие със страните от Централна и Източна Европа ", сподели Си Дзинпин, представен от уеб страницата на китайското външно министерство.

" Китай ще следва постоянна политика по отношение на европейските страни ".

Както посочи китайският водач, КНР ще остане отворена при взаимоотношение с други страни, „ ще сътвори нови удобни благоприятни условия за всички страни, в това число Чешката република “. Той акцентира, че Пекин и Прага би трябвало да регистрират взаимно основните си ползи, да развиват двустранни контакти на всички равнища, учредени на взаимно почитание, и да предизвикват по-интензивен разговор.

„ Надявам се, че Чешката република ще постави всички старания и ще продължи интензивно да предизвиква устойчивото и хармонично развиване на връзките на Китай със страните от Централна и Източна Европа, с други европейски страни “, добави Си Дзинпин.

Според президента на Китай, китайските управляващи считат Чехия за значим стратегически сътрудник и са заинтригувани от още по-тясно съдействие: „ Готови сме за дълготрайно и устойчиво подсилване на връзките сред Пекин и Прага в името на подобряването на благосъстоянието на нашите страни и техните нации. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР