Китайският посланик в Германия У Кън отхвърли опасенията за шпионаж

...
Китайският посланик в Германия У Кън отхвърли опасенията за шпионаж
Коментари Харесай

Посланикът на Пекин в Германия: Фарс! Китайските студенти не са шпиони

Китайският дипломат в Германия У Кън отхвърли опасенията за шпионаж от страна на китайски студенти, като ги назова политически фарс, съобщи ДПА.

Германската министърка на образованието и научните проучвания Бетина Щарк-Ватцингер уточни, че китайските студенти съставляват опасност от шпионаж, означи У Кън пред съботното издание на в. " Берлинер цайтунг ".

По думите на китайския посланик Федералната работа за отбрана на конституцията, водещата контраразузнавателна организация на Германия, разгласява по същото време предизвестие, в което класифицира китайска студентска организация като разследваща организация, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Подобно деяние съгласно мен е истерично, налудничаво и се е трансформирало в непоносимост към китайците, с която би трябвало да се оправим ", сподели той.

У Кън добави, че предизвестието за сигурност не е нищо друго с изключение на политически фарс и отравя атмосферата на съдействие.

" Ако Германия преглежда Китай като съперник и противник, това не дава отговор на двустранните ползи. Ето за какво се надяваме, че Германия ще води рационална политика във връзка с Китай. Стратегия за Китай от идеологическа позиция единствено ще докара до недоразумения и ще ускори неправилните тълкувания ", сподели посланикът пред в. " Берлинер цайтунг " във връзка неотдавнашното оповестяване на новата тактика на Германия за Китай.

Новата китайска тактика на немското държавно управление възнамерява да понижи основните стопански зависимости от Китай, само че не се стреми да промени радикално връзките си с втората по величина стопанска система в света, отбелязва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР