Китайският петролно-газов гигант PetroChina е разкрил едно от най-големите в

...
Китайският петролно-газов гигант PetroChina е разкрил едно от най-големите в
Коментари Харесай

Гигантско петролно находище откриха в Китай

Китайският петролно-газов колос PetroChina е разкрил едно от най-големите в света петролни залежи, което се намира в Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион на Китай. В петък организация " Синхуа ", популяризира новината, като означи че става дума за находище с размер 1,24 милиарда тона.

По думите на представителя на компанията Xinjiang Oilfield (регионално отделение на PetroChina) Тан Юн, находището се намира в Джунгарския басейн, в региона на езерото Ма.

" Към сегашния миг са открити и изследвани геологически ресурси от петрол;в размер от порядъка на 1,24 милиарда тона, от които 520 милиона тона са потвърдени ", споделя пред организацията той, представена от ТАСС.

По данни на експерта откритите ресурси са по-значителни от считаните за доста огромни залежи Хемлок в Аляска, Съединени американски щати и бразилския петролно-газов басейн Кампус в акваторията на Атлантическия океан.

Геологически изследвания се организират в региона на езерото Ма от 90-години на предишния век. Но, както отбелязва " Синхуа ", работата бе усложнена от неналичието у китайските компании на модерни технологии.

Откритото голямо петролно находище открива огромни вероятности пред проучвателните работи в района. Получените резултати и данните от геологическите проучвания свидетелстват, че в региона към езерото Ма има евентуални условия за разкриване на минимум още едно находище с размер над 1 милиард тона, отбелязва Тан Юн.

Към сегашния миг най-голямото по ресурси в Китай е Дацинскиото петролно-газово находище в северно-източната провинция Хеейлунцзян. То е намерено през 1959 година, като запасите от суровината в него се правят оценка на към 5,7 милиарда тона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР