Китайският лидер Си Цзинпин е разочаровал руския си партньор Владимир

...
Китайският лидер Си Цзинпин е разочаровал руския си партньор Владимир
Коментари Харесай

Bloomberg: Си Цзинпин отказал на Путин помощ за Силата на Сибир-2

Китайският водач Си Цзинпин е разочаровал съветския си сътрудник Владимир Путин откакто отказал да поеме ангажимент за помощ на новия огромен съветски план за доставка на газ в Китай " Силата на Сибир-2 ". Тръбопроводът би трябвало да прекоси територията на Монголия и да доставя съветски газ в Китай, с цел да компенсира загубите на Москва от европейския пазар. В хода на срещата обаче Си отказал да поеме ангажимент за увеличение на размерите на съветски газ, твърди организация Bloomberg.

По данни на изданието, Пекин не желае да повтаря грешката на Европейски Съюз и да разреши висок % взаимозависимост от съветския газ, като асиметрията в двустранните връзки е била изключително блестящо забележима в речите на двамата водачи след взаимните срещи.

Владимир Путин анонсира доставката на 98 милиарда кубически метра газ в Китай годишно и минимум 100 милиона тона полутечен природен газ, само че от своя страна Си не изрази никаква убеденост, че тези проекти ще бъдат осъществени.

Заявените от Путин размери са шест пъти повече от доставяните в този момент количества, само че все пак не компенсират загубата на европейския пазар, а цените са неведнъж по-ниски, макар, че Москва не афишира на каква цена доставя на Китай.

В своето изявление Путин твърдеше, че " съвсем всичко е в съгласие " по плана " Силата на Сибир-2 ", само че и тази информация не беше доказана от Си Цзинпин.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР