Китайският лидер Си Дзинпин си осигури нов 5-годишен мандат като

...
Китайският лидер Си Дзинпин си осигури нов 5-годишен мандат като
Коментари Харесай

С нова петилетка начело на Китай, Си Дзинпин си проправи пътя към пожизнена власт

Китайският водач Си Дзинпин си обезпечи нов 5-годишен мандат като президент на Китай, с което си проправя пътя да остане на власт до края на живота си в интервал на съществени стопански провокации и възходящо напрежение със Съединени американски щати и други страни, оповестява Асошиейтед прес (АП).

Третият мандат на Си Дзинпин беше утвърден в петък от Националния национален конгрес, чиито членове се назначават от комунистическата партия, единомислещо с 2952 гласа „ за “ против 0 гласа „ срещу “.

Китайският водач е отпред на властта в Пекин от 2012 година, като систематично съумява да в профил евентуалните си противници и да извърши висшите редици на ръководещата комунистическа партия със свои поддръжници, отбелязва АП.

През октомври 69-годишният Си се кандидатира за трети петгодишен мандат като общоприет секретар на партията, нарушавайки традицията, съгласно която един път на десетилетие китайските водачи предават властта.

По-рано от китайската конституция беше заличено ограничаването от два мандата за президент, което провокира подозрения, че Си Дзинпин може да остане на власт доживот.

Очаквайте детайлности.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР