Китайският имотен гигант China Evergrande Group отчете обща загуба от

...
Китайският имотен гигант China Evergrande Group отчете обща загуба от
Коментари Харесай

Китайският имотен гигант Evergrande отчете 81 млрд. долара загуба

Китайският заможен колос China Evergrande Group регистрира обща загуба от 81 милиарда $ за предходните две години. Най-задлъжнелият строителен бизнесмен в света изпадна в несъстоятелност през 2021 година и разгласи стратегия за преструктуриране на офшорните си задължения през март. До тази обстановка се стигна, откакто компанията не съумя да извърши последния си великански план и да изплати отговорностите си към снабдители и кредитори.

Нетните загуби на Evergrande за 2021 и 2022 година са надлежно 476 милиарда юана (66.36 милиарда долара) и 105.9 милиарда юана (14.76 милиарда долара) вследствие на отписвания на парцели, връщане на земи, загуби на финансови активи и разноски за финансиране, сподели компанията.

През последната си естествена година на работа – 2020-та – Evergrande регистрира чиста облага от 8.1 милиарда юана.

Колосалната купчина задължения, насъбрана от Evergrande през последните години, се трансформира в източник на сериозна угриженост за бранша на парцелите в Китай, основата на китайската стопанска система, с несъблюдение на отговорности и изоставени планове за парцели, следени в цялата страна, написа CNBC.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР