Китайският гигант в онлайн търговията Alibaba може да придобие част

...
Китайският гигант в онлайн търговията Alibaba може да придобие част
Коментари Харесай

Alibaba обмисля да купи дял от веригата за търговия на едро Metro

Китайският колос в онлайн търговията Alibaba може да придобие част от интервенциите на немската комерсиална верига Metro на китайския пазар. Това настояват неназовани източници на Reuters.

Според тяхната информация диалозите към момента са на доста ранен стадий и в последна сметка може да не се стигне до съглашение. От двете компании са отказали коментар изказванията пред медията.

Вероятно ползата на Alibaba идва откакто съперникът й Tencent подписа партньорство с френската верига за търговия на дребно Carrefour.

По думите на един от източниците водачът в онлайн търговията, който държи още платформите Taobao, TMall и приложението да доставки на храна Ele.me, търси опция за развиване на бизнеса си в различен вид търговия.

Едно вероятно партньорство с състезател като Metro би донесло опция за в допълнение развиване на производителите в групата на Alibaba Hema и Yiguo, настояват източниците.

През 2017 година компанията купи дял от китайският оператор на хипермаркети Sun Art Retail Group против 2,87 милиарда $.

За Metro сходна договорка би била добра вест, като тогавашният търговски конгломерат изпитва усложнения през последните години. В резултат компанията трябваше да продаде дъщерната си компания Kaufhof, а в този момент търси покупател и за хипермаркетите Real.

Компанията има 95 магазина в Китай, както и активи на имотния пазар в Пекин и Шанхай. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР