Китайският фермер Зу Ю‘ай прекарва 56 години от живота си

...
Китайският фермер Зу Ю‘ай прекарва 56 години от живота си
Коментари Харесай

Този мъж се грижи за парализираната си съпруга вече цели 56 години

Китайският фермер Зу Ю‘ай прекарва 56 години от живота си в грижи за своята парализирана брачна половинка. Неговата история потвърждава, без капчица подозрение, че същинската обич фактически съществува.

Ду и Зу подписват брак през 1959 година Само пет месеца след сватбата обаче ориста им нанася нечовечен удар. 20-годишната му брачна половинка е споходена от мистериозна болест, която я сковава изцяло. По нова време Ду е работил в въгледобивна мина в близкия град и научава за случилото се посредством писмо от своето семейство.

Верният брачен партньор неотложно си взима отпуск и се връща вкъщи. Вследствие на заболяването Зу е изгубила всички чувства в тялото си. Дори не може да държи предмети с ръцете си. Никой доктор не може да разбере какво се е случило с младата жена, която към този момент не може да има и деца.

Много от приятелите на Ду го посъветват да анулира брака и да стартира живота си отначало. Любящият брачен партньор обаче отхвърля. „ Не се тревожи, ще се грижа за теб вечно “, споделя той на своята брачна половинка. И съблюдава обещанието си.

Ду напуща своята работа и посвещава целия си живот на своята брачна половинка. Той работи като фермер, храни я с лъжичка, сменя завивките й и й подготвя обичайни китайски лекове. Естествено, води я непрекъснато и на разнообразни лекари.

Отдадеността на Ду не остава незабелязана от неговите съседи. Те постоянно идват да видят остарялата двойка и да им донесат неща от първа нужда, храна или медикаменти. Нещо повече – Ду и Зу получават помощ и от локалните управляващи.

Ду не се е предал и до ден сегашен. Вече близо шест десетилетия той се грижи за своята изгора. Всеки ден този я къпе, храни и масажира с вярата да лекарите да открият лек за нейната болест. Може би точно по този начин наподобява същинската обич.

Снимки на Ду и Зу можете да видите на този линк.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР