Китайският авиационен завод Chengdu показа модифицирания изтребител J-10B с управление

...
Китайският авиационен завод Chengdu показа модифицирания изтребител J-10B с управление
Коментари Харесай

Китай показа изтребители с променлив вектор на тягата

Китайският авиационен цех Chengdu сподели модифицирания изтребител J-10B с ръководство вектора на тягата. Възможностите на новия аероплан бяха демонстрирани по време на авиационното шоу Airshow China.
Управлението на вектора на тягата значително усъвършенства маневрените характерности на изтребителя. Това се реализира посредством прибавянето на особено сопло, което благодарение на електронен модул, може да се отклонява на избран ъгъл – в избрана повърхност или в кръг. Отклонението на соплото дава опция и за отклонение на реактивната бликам на мотора.

Техническата реализация на ръководството на вектора на тягата е комплицирана и изисква съществени промени в цялата структура на самолета. Има единствено няколко модела изтребители с тази технология. Това е американският F-22 и съветските Су-30 Су-35С и Су-57.

Китай показа самолет с турбореактивния мотор WS-10 с модифицирано изменчиво сопло. Не се дават детайлности за техническото осъществяване.



По време на демонстрацията китайските водачи демонстрираха върховен пилотаж – самолетът лети хоризонтално, внезапно подвига нос като за лупинг и по-късно се връща в обикновено положение. Тази маневра се назовава „ Кобрата на Пугачов “ и при нейното използване преследваният аероплан се забавя и се трансформира в преследващ.

Досега Китай не разполагаше с изтребители с изменчив вектор на тягата. / kaldata.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР