Китайските здравни власти са били разгадали генетичния код на COVID-19

...
Китайските здравни власти са били разгадали генетичния код на COVID-19
Коментари Харесай

Британски учен: Китай е разгадал генетичния код на COVID, преди светът да знае за вируса

Китайските здравни управляващи са били разгадали генетичния код на COVID-19 няколко дни преди светът въобще да знае за съществуването на заболяването. Това твърди английският академик Брайс Никълс, съосновател на акцията Biosafety Now и професор по генетика в Рътгърския университет в Ню Джърси, представен от в. “Дейли мейл ”.

Разкритието е доказано от самостоятелни следователи и дава визия за прикриването от Пекин на огнището на пандемията в Ухан. Експертите се притесняват, че точно това е довело до пагубните измерения, които заболяването придобива. Генетичната секвенция е основна за създаването на проби и ваксини за обещано заболяване, като тази на COVID-19 беше споделена повече от две седмици след първичното ѝ разгадаване от китайски академик, опълчил се на държавното управление.

Според Никълс опитите за манипулиране на обществото са почнали в Китай, само че по-късно такива е имало и в Съединени американски щати и други западни страни. Разкритията са направени в секрети чатове сред четирима учени от Австралия, Англия и Съединени американски щати, до момента в който са подготвяли научната публикация “Проксимален генезис ” за появяването на вируса.

В нея те декларират, че не имат вяра COVID-19 да е изминал от лаборатория, въпреки че в известията посред им те разкриват и такива опасения. “Китайският център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) разполагаше с геномната секвенция на 26 декември (2019 г.). Те споделиха на хората, че няма заплаха за предаване на вируса. Безкрайно прикриване ”, споделя вирусологът от университета в Сидни и гост-професор в китайския CDC Еди Холмс. По думите му Пекин “определено се пробва да пренапише случилото се ”, като предизвести: “не се заблуждавайте от Джордж Гао ”. Завършилият в Оксфорд Гао е шеф на китайския CDC, който дефинира по какъв начин страната ще реагира при изключителни обстановки в региона на публичното здраве.

СЗО схваща за рисковото респираторно заболяване на 31 декември 2019 година, до момента в който хората в Ухан боледуват от ноември същата година. Китай не дава удостоверение дали инфекцията се предава сред хората още три седмици, като в средата на януари 2020 година дори отхвърля това пред СЗО, макар че лекарите в Ухан предизвестяват за вируса и подхващат строги превантивни ограничения към инфектирани. Ако Китай беше реагирал по-различно в края на декември, случаите на COVID-19 е можело да бъдат с 95% по-малко, сочи изследване. Но вместо това управляващите там се опълчиха на чиновниците, които оповестяваха данните си, както и заглушиха медиите, които осведомиха по случая.

Гао, който е пенсиониран от година, споделя пред държавните медии в Китай, че секвенциите са били оповестени допустимо най-скоро. Първите такива обаче са получени на 26 декември и доставени от инфектиран пощальон до неотдавна отворила лаборатория в Гуанджоу, Южен Китай. Учените там са обезпокоени, откакто получават данни за вируса, като предизвестяват CDC, Китайската академия на медицинските науки и шефове на лечебните заведения в Ухан.

Други лаборатории също разгадават секвенцията, в това число една в Шанхай, ръководена от вирусолога Джан Юнжен, който е работил с Холмс и учените в Ухан. Но на всички тях им се не разрешава да споделят резултатите. Накрая Холмс разгласява генома на 10 януари, с което и стартира създаването на ваксини и лекувания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР